UN SCANDAL GRATUIT

doru-decupatCentrul pentru Monitorizarea şi Combaterea Antisemitismului în România a protestat împotriva decorării preşedintelui Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici de către noul şef al statului. Vehemenţa protestului pare exagerată, îndreptăţind afirmaţiile celor care susţin că s-a dorit izbucnirea unui scandal. Fără a da verdicte de dragul de a ne băga în seamă cu orice preţ, haideţi să analizăm puţin situaţia la rece.

Primul om pe care l-a decorat Klaus Iohannis în 22 decembrie a fost Octav Bjoza. Acesta a primit “Steaua României” în grad de cavaler. Supărarea amintitului centru a fost generată de prezenţa decoratului acum câţiva ani la o comemorare legionară. Acolo, acesta declara că nu era legionar, dar că la 19 ani, pe când era deţinut politic, a stat prin lagărele de exterminare comuniste alături de legionari, de la care a luat lecţii de patriotism. Şi-atunci, care este problema, ce anume a deranjat acel centru sionist, care-şi arogă dreptul de a monitoriza deciziile şefului statului român şi de a-i dicta chiar şi pe cine să decoreze sau să dezavueze? Situaţia este cu atât mai anormală cu cât n-am văzut vreo reacţie la decorarea fostului general Victor Atanasie Stănculescu de către Traian Băsescu, deşi fusese condamnat pentru rolul jucat în evenimentele din 1989. Nu ştiu dacă printre cei care şi-au găsit moartea pe străzi în timpul desfăşurării acţiunilor prin care complotiştii dirijaţi de sovietici s-au “emanat”, au fost şi ceva evrei. Dar să notăm că fostul rabin şef Moses Rosen se exprima cel puţin jignitor la adresa lui Eminescu, cel mai mare poet al ţării noastre. Şi, în deplină opoziţie cu reprezentanţi de frunte ai evreimii, supravieţuitori ai holocaustului, susţinea ideea unuia românesc.

Sigur că membrii amintitului comitet trebuie să-şi merite banii, dar să-şi aleagă mai bine temele. Înainte de a îndemna la lapidare, să se uite puţin şi în istorie. România Mare a fost limanul unde evreii persecutaţi prin ţările vecine şi-au găsit adăpost. Dar nu numai atât, au ajuns să facă şi pe stăpânii în ţara care le-a dat azil, alimentând antisemitismul care, până la un punct este de condamnat pentru excesele traduse prin politica de forţă şi asasinat, la care s-a ajuns. Să nu uităm că Elena Lupescu, amanta regelui Carol al II-lea, era verişoara Gretei Mileţianu, a cărei locuinţă din Bucureşti slujea – potrivit declaraţiei lui Marcel Pauker – drept casă conspirativă a Kominternului. În aceste condiţii, se poate bănui că Lupeasca a fost cel puţin o agentă de influenţă a Moscovei pe lângă rege. Doi dintre liderii Partidului Comunist din România, afliliat la Komintern şi îndeplinind toate cerinţele tătucului Stalin au fost evrei – Sena Jacobovitz (1935-1936) şi Miklos Goldberg (1940) – ca să nu mai pomenim despre rolul activ jucat de Ana Pauker în asasinarea “intelighenţiei româneşti” în lagărele comuniste. Apoi este dovedit faptul că sionismul milita în perioada interbelică pentru dezmembrarea României Mari şi împărţirea teritoriului său între Ungaria, URSS, Ucraina şi Bulgaria, făcând jocurile unor puteru străine sub acoperirea aşa-numitului internaţionalism proletar. De când mă ştiu n-am auzit o palidă scuză pentru asemenea fapte concrete sau pentru că s-a vorbit aiurea despre aprobarea deportării evreilor în lagărele de exterminare hitleriste de către conducerea statului nostru. Lumea trebuie să ştie că avem datoria de a ne asuma vina pentru pogromurile legionare, dar nu şi pentru deportarea evreilor, pe care mareşalul Ion Antonescu i-a protejat şi i-a ajutat să emigreze în Palestina de sub nasul naziştilor. Deportările acelea s-au petrecut, dar de pe teritoriile aflate sub stăpânirea Ungariei. Diversiunea anti-românească este, deci evidentă şi n-are rost să ne mai întrebăm cui foloseşte..

Înainte de a încheia, ţin să precizez că am avut onoarea de a-l cunoaşte acum câţiva ani pe Octav Bjoza, la Piteşti. Nu mi-a făcut deloc impresia unui extremist, iar cei care-l ştiau de o viaţă îl caracterizau drept un om de mare caracter.

Acum, fără a da mai multă atenţie decât merită acestui scandal gratuit, cred că se cuvine ca astfel de “comitete şi comiţii” să se ocupe mai mult de problemele pe care le au în propria lor ogradă. Nu de alta, dar noi, românii, n-avem de gând să cucerim pământurile altora sau să le impunem ce să facă în casele lor şi nici măcar să le dăm lecţii de bună purtare. Noi n-am avut şi nu vom avea vreodată pretenţii de a conduce lumea. Ca nişte oameni de bună credinţă, cu dragoste de semeni, am sprijinit orice efort pentru pace, fapt dovedit istoric. Şi o vom face în continuare. Apelul nostru către toate naţionalităţile conlocuitoare şi către seminţiile lumii este simplu şi direct: respectaţi-ne, ca să vă respectăm şi noi în continuare!

Doru Bobi, 28 decembrie, ora 08.00

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: