Încă un rănit în Afganistan!

daniel_gheorghe_tuica2_81462200Batalionul 33 Vânători de Munte din Curtea de Argeş, aflat pe teatrul de operaţii de la Zabul, cu misiuni de pace în cadrul trupelor NATO, a înregistrat duminică, 9 decembrie, un nou militar rănit. Este al doilea caz după cel al cap. Dragoş Dobra, care revenise la unitate după ce se refăcuse de pe urma rănilor suferite din cauza unui dispozitiv exploziv artizanal, care-l doborâse pe autostrada A1. Fără alte comentarii, vă prezentăm alăturat comunicatul dat de către Ministerul Apărării Naţionale:
Comunicat de presă
O patrulă aparţinând Batalionului 2 Manevră, aflată în misiune de cercetare a unui pod, pe autostrada A1, în provincia Zabul din Afganistan, a fost atacată, duminică, 9 decembrie, în jurul orei 14.25 (ora României), cu armament de infanterie. În urma schimbului de focuri, caporalul Daniel-Gheorghe Tuică a fost rănit în zona gâtului.
Militarului i s-a acordat primul ajutor, apoi a fost evacuat de urgenţă, cu un elicopter MEDEVAC, la Spitalul Militar din baza Lagman, pentru investigaţii de specialitate, starea lui fiind stabilă.
daniel_gheorghe_tuica_91003100Militarul, în vîrstă de 29 de ani, este căsătorit, face parte din Batalionul 33 Vânători de Munte “Posada” şi a mai participat în teatrul de operaţii din Afganistan, în anul 2010. Ministrul Corneliu Dobriţoiu şi întreaga conducere a Ministerului Apărării Naţionale urmăresc cu atenţie evoluţia stării de sănătate a caporalului Daniel-Gheorghe Tuică.

Vladimir ALBU

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: