Clătite umplute cu somon afumat şi salată

clatite-umplute-cu-somon-afumat-si-salataIngrediente
Pentru aluat: 80 g făină; 2 ouă; 250 ml lapte; sare; ulei.
Pentru umplutură: 6 bucăţi somon afumat; 100 g cremă de brânză; o lingură brânză de vaci; 1/2 legătură arpagic; o legătură pătrunjel; o lămâie; sare; piper; un ardei gras, roşu.
Preparare: se pune făina într-un vas, se face o adâncitură în mijlocul ei şi se sparg ouăle înăuntru. Se adaugă uleiul, sarea şi un pic de lapte. Se amestecă bine până se omogenizează, după care se adaugă restul de lapte puţin câte puţin până ce va căpăta consistenţa unei smântâni. Se pune în tigaie o linguriţă de ulei, se încinge bine şi se toarnă cu un polonic aluatul pentru clătite. Se mixează brânza de vaci cu crema de brânză, se adaugă ardeiul gras tăiat mărunt, sucul de lămâie şi piperul alb. Se unge fiecare clătită cu crema de brânză şi deasupra de aşază o felie subţire de somon afumat. Se rulează şi se pun la rece.
Timp de preparare: 120 min.
Timpul de gătire: 15 min.

Roxana MOLDOVAN

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

<span>%d</span> blogeri au apreciat: