Chec cu lămâie

checIngrediente: 2 ouă mari; 150 g unt; 175 g zahăr pudră; 125 g făină; un praf sare; zeama de la o lămâie; un plic zahăr vanilat; coaja de la o lămâie; o linguriţă praf de copt; 30 ml lapte dulce.
Pentru glazură: o lămâie; una-două frunzuliţe mentă; 100 g zahăr tos; coaja de la una-două lămâi verzi.
Preparare: untul moale se pune într-un bol şi se mixează cu zahărul pudră. Se adaugă gălbenuşurile, sarea, coaja de lămâie şi zahărul vanilat. Separat, se stinge praful de copt în zeama de lămâie. Albuşurile se bat spumă şi se amestecă cu crema de unt, laptele şi praful de copt. Se pune şi făina cernută şi se amestecă uşor să nu se lase şi să nu facă cocoloaşe. Se toarnă în tava tapetată cu hârtie pentru copt şi se bagă în cuptorul încălzit în prealabil. Între timp, se caramelizează zahărul şi se adaugă lămâia tăiată felii subţiri. Se fierbe la baie de aburi şi se obţine o cremă consistentă. După ce s-a rumenit checul, se scoate din cuptor, se răceşte şi se acoperă cu glazura de lămâie. Se ornează cu coaja de lămâie verde şi cu frunzuliţe de mentă.
Timp de preparare: 40 min.
Timpul de gătire: 40-50 min.

Roxana MOLDOVAN

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

<span>%d</span> blogeri au apreciat: