Dragoş Dumitriu, un DD pentru Argeş!

Echipa cu care PP-DD atacă alegerile în nordul judeţului este alcătuită din Dragoş Dumitriu, care va candida la Senat şi va fi secondat de candidaţii la posturile de deputat Sanda Fulga (soţia liderului judeţean, Marian Fulga, care va încerca să câştige Colegiul Câmpulung) şi Nicuşor Vişan (Curtea de Argeş). Vom căuta să ne fixăm atenţia pe candidaţii din colegiul nostru. Dragoş Dumitriu are, întâmplător, aceleaşi iniţiale cu Dan Diaconescu, fapt pe care strategii de campanie ai partidului încearcă să-l fructifice într-un mod inteligent. Greu de spus, deocamdată, cât va prinde el la muntenii noştri, cărora nu prea le plac copiile, preferând originalul. Despre Dragoş Dumitriu se spun destule, dar nimeni nu-i poate contesta calitatea de original! Relaţia sa de prietenie cu Dan Diaconescu este destul de veche, încă de după lansarea primului OTV, unde a fost director de programe. Acolo a fost remarcat de tribunul Corneliu Vadim Tudor, care l-a atras în PRM şi l-a adus să candideze pe listele sale în 2004. Sângele de inflexibil jurnalist de investigaţii şi simţul său justiţiar, ca şi obiceiul de a spune lucrurilor pe nume, fără a-şi alege cuvintele pentru a le masca în formule diplomatice, i-au atras respingerea de către conducerea peremistă argeşeană a vremii, care-l avea în frunte pe colegul de la Camera Deputaţilor, Ion Mînzînă. Faptul că a denunţat anumite afaceri ale acesteia, dar şi corupţia camarilei tribunului, i-au adus o excludere din rândurile PRM. Dragoş Dumitriu a spus la vremea respectivă că fusese “lucrat pe la spate”  tocmai de cei care, în frunte cu Mînzînă, aveau să părăsească partidul după alegerile locale din 2008. Aşa a ajuns deputatul Dumitriu la PC, unde a funcţionat din 2007 până la încheierea primului mandat ca şef al grupului său parlamentar din Camera Deputaţilor. Cât a fost deputat, acesta a atacat permanent corupţia prin care se jecmăneau banii publici, ţinta preferată fiind baronii locali ai PSD, care ţin sub talpă judeţul după 1990. Nici în actuala campanie electorală, în care se declară un admirator al comunismului ceauşist, despre care spune că era mult mai drept şi mai corect decât capitalismul de cumetrie instaurat de Iliescu et Comp., dar cu precizarea că nu atacă numai USL, ci şi ARD! “Aş vrea să repun pe tapet în viitorul parlament fosta Lege 18, de control a ave-rilor, care funcţiona în timpul comunismului. Consider că ea ar trebui să-şi facă simţite efectele nu numai asupra politicienilor şi ocupanţilor de funcţii publice de orice nivel, dar şi asupra întregii populaţii, pentru că s-a dovedit că flagelul corupţiei a infectat aproape întreaga societate. Oamenii cinstiţi se zbat în sărăcie şi trăiesc de azi pe mâine, iar ceilalţi se lăfăie în averi nemăsurate şi-i tratează cu dispreţ pe cei care trudesc pentru o biată bucăţică de pâine. E timpul să se facă dreptate, pentru a putea construi o societate mai dreaptă decât cea în care trăim!”, îşi justifică orientările Dragoş Dumitriu.
În 2008 a candidat pentru postul de primar al Câmpulungului, bazându-se pe propunerea reînfiinţării fostului judeţ Muscel, pe care o susţinuse cu ardoare. Patriotismul local pe care mizase n-a avut succesul sperat şi candidatul Alianţei PNL-PD de atunci, liberalul Călin Andrei, a câştigat alegerile locale. Scârbit de politică, Dumitriu s-a retras în lumea lui, activând în mediul privat şi revenind în primăvară pe post de consultant al candidatului ecologist la Primăria Azuga, care a şi câştigat! Dan Diaconescu l-a contactat, cerându-i să vină în echipa lui şi l-a convins după ratarea privatizării de la Oltchim, pe care a definit-o drept o mascaradă a guvernării conduse de Victor Ponta. “Dacă un singur om a reuşit să oprească jaful organizat de acest mastodont politic, care după alegerile locale din primăvară a căpătat proporţii mesianice, printr-o propagandă deşănţată, cred că e de datoria noastră să ne unim eforturile pentru a stopa USL din marşul spre o guvernare de lungă durată. De aceea am decis să candidez, deşi aveam propuneri tentante pentru a mă implica în alte proiecte care mă puteau atrage mai mult decât politica. Sunt om al datoriei şi nu puteam dezerta, aşa că am acceptat propunerea lui Dan Diaconescu!”, şi-a explicat po-ziţia Dumitriu, care ţine ca parlamentarul să-şi facă datoria până la capăt, nu numai participând la procesul de legiferare, dar şi urmărind modul cum sunt aplicate legile votate. De remarcat este faptul că echipa PP-DD nu s-a făcut prea mult remarcată în campania electorală prin prezenţe în mijlocul cetăţenilor de la care aşteaptă voturile.
În ceea ce-l priveşte pe Nicuşor Vişan, acesta provine din mediul sindical de la Transgaz. Economist de profesie, este susţinătorul unei politici economice sănătoase, prin care să se creeze locuri de muncă şi să se redea spe-ranţa românilor într-o viaţă mai aproape de standardele la care le-ar da dreptul capacitatea lor de muncă. Numai că, la Curtea de Argeş, aceştia au tot mai puţine opţiuni după dispariţia Bioproteinelor, 6 Martie, UFET, IRIL, IRTA ş.a.m.d. Nicuşor Vişan, apropiat de ideile lui Dragoş Dumitriu, sugerează că ar trebui să mizăm pe investitorii naţionali, eventual pe cei locali, pe care e greu de crezut că i-ar fi contactat, cât timp se mărgineşte să promoveze modele teoretice şi nu practice. Cei trei candidaţi PP-DD se bazează, probabil, foarte mult, pe propaganda electorală făcută la OTV. Din informaţiile care răsuflă din interior, există însă o oarecare nemulţumire printre membrii partidului pentru că au fost importaţi candidaţi la parlamentare, în timp ce localnicii, precum Mihai Deaconu, consilier municipal la Curtea de Argeş, ajung să candideze în colegii precum cel de la Mioveni. Cum se va reflecta această situaţie, vom vedea după modul în care se va vota în decembrie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: