Plăcintă cu brânză dulce şi stafide

Ingrediente: un pachet foietaj pentru plăcintă; 700 g brânză proaspătă de vaci; 3-4 linguri zahăr; un pachet zahăr vanilat; 50 g unt; 100 g stafide; 2-3 linguri rom; un pachet praf de copt; o lingură zeamă de lămâie; 3 ouă; o lingură coajă rasă de lămâie; 2 linguri zahăr pudră.
Mod de preparare: se desface aluatul şi se lasă la decongelat. Stafidele se curăţă, se spală în apă călduţă şi se stropesc cu rom. Se lasă la macerat 30 minute. Pentru umplutură, se pasează brânza proaspătă şi se amestecă cu untul frecat spumă şi ouăle bătute cu zahărul şi zahărul vanilat. Se adaugă praful de copt stins cu zeama de lămâie, coaja de lămâie şi stafidele macerate în rom. Se întinde aluatul şi se taie în două dreptunghiuri, după dimensiunea tăvii. Se pune o foaie într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, apoi se toarnă compoziţia de brânză şi se acoperă cu cealaltă foaie. Se înţeapă aluatul din loc în loc cu furculiţa şi se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 45-55 minute. Se taie numai după ce se răceşte puţin, se pudrează cu zahăr şi se poate servi.
Timp de preparare: 45 min.
Timpul de gătire: 55 min.

Roxana MOLDOVAN

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: