Orez cu jambon

Ingrediente (pentru 4 porţii): 200 g orez; o ceapă; 2-3 morcovi; un păstârnac; 150 g jambon;
o legătură de ceapă verde; un ardei gras;
o portocală; 4 linguri de ulei;
2 linguri de zeamă de lămâie; sare după gust.

Mod de preparare: în 1,5 l de apă cu puţină sare
se pun la fiert morcovii, ceapa şi păstârnacul (legumele sunt curăţate, spălate şi tăiate în sferturi). Se lasă să fiarbă 30 minute şi se păstrează supa. Orezul se curăţă, se spală şi se căleşte un minut, într-o cratiţă încinsă cu ulei. Se adaugă 0,8 l supă de legume fierbinte şi se sărează după gust. Se fierbe acoperit, la foc mic, până când boabele de orez încep să înflorească. Se dă la o parte şi se lasă acoperit jumătate de oră, până când se absoarbe toată supa. Ardeiul gras, ceapa şi portocala se spală, se curăţă şi se taie felii. Orezul fiert, jambonul tăiat felii, ceapa, gogoşarul
şi portocala se amestecă uşor. Se condimentează după gust şi se stropeşte cu sos de lămâie
(2 linguri zeamă de lămâie, 2 linguri ulei, 4 linguri de supă şi sare după gust).

Roxana MOLDOVAN

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

<span>%d</span> blogeri au apreciat: