Florin Scărlătescu vrea să dea lovitura la 9 decembrie!

“Retragerea lui Mircea Diaconu din cursa electorală îmi oferă un culoar favorabil pentru victoria în lupta pentru Senat în nordul Argeşului. Şi asta deoarece mai toţi politicienii din ultimii 22-23 ani au demolat, iar când au încercat să construiască, au făcut-o prost! Cred că a venit vremea unui arhitect care să construiască un viitor pe baze solide şi de aceea am acceptat cererea tribunului Vadim Tudor. Ştiu că nu va fi uşor, pentru că acum eu pot spune foarte bine de ce nu mai trebuie votaţi ceilalţi, care au înşelat ani la rând speranţele oamenilor şi care acum se lăfăie în bani şi-şi fac campania electorală pe banii noştri, cu maşini ale instituţiilor statului şi cu combustibilul plătit de fiecare dintre noi. Ei au avut şi au totul la dispoziţie, sprijinul conducătorilor instituţiilor precum Prefectură, Consiliu Judeţean şi chiar Guvern, deşi nu şi-au folosit influenţa pentru a îmbunătăţi viaţa cetăţenilor. Eu pot veni cu determinarea celui care ştie ce are de făcut şi va face ceea ce trebuie la momentul potrivit, pentru că a trăit şi trăieşte în mijlocul oamenilor, la fel ca oricare dintre ei, având aceleaşi bucurii sau dureri. Reprezint un partid care n-a avut nevoie să se ascundă în nu ştiu ce alianţe sau sub sigle străine, pentru că nu are de ce să-i fie ruşine de faptele sale, cât timp n-a avut şansa de a guverna. Dar a fost pus la zid de fiecare dată pentru că a apărat românismul, graniţele naţionale, limba şi trecutul istoric şi a cerut judecarea corupţilor şi mafioţilor care au jefuit ţara din 1990 până în prezent. Acum, când se pune problema modificării Constituţiei, PRM trebuie să fie în Parlamentul României, pentru a apăra acest popor. Acesta este unul dintre motivele determinante pentru această candidatură!”, spune de câte ori are prilejul arh. Florin Scărlătescu.
Aegeşean get-beget, a fost adus de fostul primar comunist Vasile Mohan, după obţinerea diplomei de licenţă, să fie arhitectul oraşului. Pentru că s-a opus la dărâmarea caselor vechi de pe Bulevardul Basarabilor, a fost trimis la munca de jos câţiva ani şi a lucrat la fosta Fabrică de Mobilă, unde a creat modele mult căutate în străinătate – spune dumnealui. După revoluţie a revenit la primărie şi din 2001 a ajuns la conducerea Muzeului Municipal, renovând clădirea şi implicându-se în mai multe proiecte culturale de succes. Disputa sa cu Episcopia şi apoi cu Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului pentru Biserica Domnească i-a adus destule probleme. Satisfacţia cea mare este aceea că a fost cel care a făcut proiectele pentru blocurile ANL din Curtea de Argeş, puse la dispoziţia tinerilor în 2004, la mai puţin de 2 ani de la prima piatră de temelie. Acum şi-a depus actele de pensionare şi, indiferent de rezultatele alegerilor din decembrie, va continua să-şi slujească meseria şi pe argeşeni. Florin Scărlătescu a mai candidat pentru postul de primar al oraşului său, dar şi pentru postul de deputat în 2008, de fiecare dată fără succes. Acum este convins că a venit vremea să spargă ghinionul cu ajutorul alegătorilor din nordul Argeşului!
Candidatul la postul de deputat de Curtea de Argeş este tânărul Octavian Tiriachiu, intrat în politica activă de mai puţin de un an de zile. Fost lider al organizaţiei locale de tineret, nu s-a temut să lanseze câteva iniţiative umanitare de genul ajutorării cu medicamente a unităţii de Primire Urgenţe de la Spitalul Municipal, care a primit un răspuns frumos din partea oamenilor cu suflet din oraş sau a unei cantine a săracilor, promise în campania electorală pentru alegerile locale, când a candidat la postul de primar mai mult din nevoia de a scoate la iveală adevăratele dureri ale argeşenilor, potrivit declaraţiilor sale. Spirit realist, Tiriachiu ştie că nu are şanse să-l învingă pe deputatul Mircea Drăghici şi poate nici nu-l interesează aşa ceva, cât timp nu se consideră pregătit pentru a fi parlamentar. Anticlerical convins, candidatul PRM a declarat la lansare că, dacă ar ajunge deputat, i-ar scăpa pe argeşeni de dictatura popilor, făcând trimitere spre arhiepiscop şi spre arhidiaconul Caliopie, cu care se află în război deschis de multă vreme. Cât îl va ajuta această platformă electorală destul de originală, este greu de anticipat…
Cel de-al treilea membru al echipei PRM este conf. univ. dr. George Bălan, de la Academia Româno-Germană de la Sibiu, care va candida la postul de deputat în Colegiul Câmpulung. Fost primar al urbei muscelene între 2000 şi 2004, consideră că poate reprezenta foarte bine interesele oamenilor din zonă în parlament, având şi experienţa administrativă necesară. Domnia sa a subliniat, ca şi Scărlătescu, necesitatea ca PRM să fie în forul legislativ suprem al ţării când se va contura o nouă Constituţie, mai ales pentru că UDMR, care a fost în repetate rânduri la guvernare şi are deja negocieri cu USL în acest sens, şi-ar dori o federalizare a ţării, pentru a obţine autonomia ţinuturilor locuite de maghiari şi poate chiar o ruptură a acestora, câtă vreme nu acceptă principiul statului naţional, unitar şi indivizibil înscris în legea fundamentală. “Noi trebuie să fim în parlament pentru a apăra fiinţa naţională!”, a declarat George Bălan. Toţi cei trei candidaţi PRM consideră că prioritatea nr. 1 ar fi aceea a locurilor de muncă, dar deocamdată n-au oferit soluţii concrete, ci numai generalităţi. Totuşi, Florin Scărlătescu şi George Bălan au aplicat strategia discuţiilor libere cu alegătorii din colegiu, pentru a-şi completa informaţiile şi agenda cu priorităţile acestora.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: