FĂRĂ JUMĂTĂŢI DE MĂSURĂ – Becaliberalism

Uşurinţa cu care Crin i-a deschis latifundiarului cu oi porţile singurului partid istoric ce performează electoral este înfiorătoare. L-am simpatizat pe Antonescu şi sunt un votant raţional al PNL-ului. Asta nu mă împiedică, ba din contră, să încrunt sprâncenele a profundă dezaprobare.
Nu mă interesează motivele care l-au determinat pe preşedintele liberal să-l aducă pe mitocanul cu palat în partidul Brătienilor. C-or fi raţiuni financiare sau de contrapunere la mogulul OTV, nu există argument sănătos la cap care să justifice demersul. Opţiunea lui Crin calcă în picioare bunul simţ pe care chiar el îl invoca sub forma unui slogan de campanie.
Ce Românie a bunului simţ ne mai poate propune un politician care-l are alături pe Gigi Becali? Pe Gigi care slobozeşte înjurături ca la uşa cortului. Care-şi bagă cu nesimţirea golanului, birjăreşte. Antonescu a rămas prizonierul orgoliului său. Uneori, orgoliul te îndeamnă să greşeşti fără recurs. Bănuiesc că, la fel ca altădată, Crin a dorit să-şi dea sieşi satisfacţie: a ales să le bage liberalilor pe gât un individ slinos în atitudine doar pentru că aşa a vrut el, singurul penelist cu bune intenţii de vot pentru prezidenţiale.
În numele popularităţii de care (încă) se bucură (dar în scădere), PNL i-a trecut şi îi trece prea multe cu vederea lui Crin Antonescu. Mi-au plăcut onestitatea şi dezinvoltura cu care, nu în puţine situaţii, Crin a luat decizii dintr-o bucată, provocând iritare înăbuşită în rândurile baronilor din partid. Dar, de la o vreme încoace, onestitatea şi dezinvoltura s-au transformat într-o vizibilă prosteală adolescentină. Antonescu se joacă cu focul, ca fetiţa cu chibriturile. Episodul Becali este deja dovadă de piromanie politică.
Antonescu a aruncat în aer Partidul Naţional Liberal. Disponibilitatea sa aproape sinucigaşă de a-l primi în PNL pe Gigi bădăranul va provoca mari daune unei formaţiuni politice cu pretenţii de comportament. Poate nu pe termen scurt. Dar într-un viitor nu prea îndepărtat asocierea mahalagiului din Pipera cu PNL va avea consecinţe negative majore asupra liberalilor.
Ghiorlanul care varsă lături pe gură şi care haleşte molfăind zgomotos în public, necioplitul care jigneşte cu obrăznicia mojicului, mârlanul care refuză cititul unei cărţi pentru că lecturarea a două fraze îl oboseşte mai abitir decât urcatul la stâna din munte, scandalagiul absolut se va maimuţări de-acum înainte cu tabloul lui I.C. Brătianu agăţat pe unul dintre pereţii palatului său aurit. Ieri cu Băsescu, azi împotriva lui! Cândva cu Vadim, mai apoi bălăcărindu-se cu tribunul! Pe vremuri cu Dan Diaconescu, în prezent în război cu “Mesia” din Rolls-Royce! A apărut o nouă “ideologie”: becaliberalismul!

Mihai Paul CODUNAS
mihaipaulcodunas@yahoo.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: