Clătite cu cremă de vanilie și cu afine

Ingrediente: pentru clătite – 200 g făină, 2 ouă, o lingură de zahăr tos, un praf de sare, 300 ml lapte, 300 ml apă minerală carbogazoasă, 2 linguri de ulei; pentru cremă – 500 ml lapte, un plic de pudding cu gust de vanilie, 200 ml frişcă lichidă, 50 g unt sau margarină, 4 linguri de zahăr tos şi afine, după preferinţă.
Mod de preparare: din ingredientele pentru clătite să face o compoziţie nici prea subţire, nici prea groasă. Cantitatea de lichide se poate mări sau micşora, în funcţie de cum “cere” făina. Se rumenesc clătitele una câte una. Din lapte, praful de pudding şi zahăr se prepară o cremă, pe foc. După ce se ia de pe aragaz, se încorporează untul şi se lasă la răcit. În acest timp, se bate frişca lichidă, apoi se încorporează în pudding, după răcire. Se pune câte o lingură din crema obţinută pe fiecare clătită, se adaugă afine, după preferinţă, şi se împăturesc. Se ornează cu frunze de mentă şi cu afine.

A.N.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: