Bani pentru crescătorii de animale

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) eliberează adeverinţe beneficiarilor plăţilor naţionale directe complementare (PNDC) în sectorul zootehnic, la specia bovine, respectiv ovine/caprine, pentru accesarea de credite destinate finanţării activităţilor curente de la băncile care au încheiat convenţii cu instituţia. Creditele oferă producătorilor agricoli posibilitatea utilizării de resurse financiare, necesare acti-vităţilor curente, până la efectuarea, de către APIA, a plăţii primelor pe exploataţie şi pe cap de animal la care sunt îndreptăţiţi potrivit prevederilor legale.
Potrivit convenţiilor cu băncile partenere, la solicitarea scrisă a fermierului, APIA va elibera o adeverinţă de înregistrare a fermierului prin care confirmă că beneficiarul a depus cererea de plată pentru PNDC sectorul zootehnic la specia bovine şi/sau ovine/caprine, pentru anul 2012, că s-au efectuat controalele şi verificările administrative asupra cererii de solicitare a plăţii naţionale complementare sector zootehnic, până la data emiterii adeverinţei, conform reglementărilor în vigoare, numărul de animale eligibile pentru prima pe exploataţie, respectiv prima pe cap de animal.
De asemenea, adeverinţa va confirma că beneficiarul nu face obiectul excluderilor de la plată la data emiterii acesteia şi că îndeplineşte condiţiile generale pentru acordarea sumelor cuvenite în cadrul PNDC sectorul zootehnic la specia bovine şi/sau ovine/caprine, în conformitate cu legislaţia în vigoare. Valoarea creditului este de până la 90% din valoarea sumei calculate conform adeverinţei. Fondul de Garantare a Creditului Rural şi Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii garantează 80% din valoarea creditelor acordate de bancă.

Roxana MOLDOVAN

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: