Golanii nu au dispărut din fotbalul judeţean – Injurii şi ameninţări aduse arbitrilor de către jucători şi oficiali

Chiar dacă a trecut doar o lună şi jumătate de a când au început meciurile organizate de către AJF Argeş contând pentru campionatele judeţene de fotbal, Comisia de disciplină formată din preşedintele Alin Dinu, vicele Ilie Şandru, secretarul Alin Ghiberdel şi membrii Bogdan Ciolacu, Constantin Nicolae şi Marin Sandu are destul de muncă. Vă prezentăm în continuare câteva dintre ultimele speţe judecate de aceasta. Începem cu meciul dintre Voinţa Valea Iaşului şi Sporting Stăneşti Corbi, din etapa a doua a Ligii a V-a, Seria Centru1. Atunci, oaspeţii l-au contestat pe Vasile Ovidiu Zamfir, de la Voinţa, susţinând că pe carnetul acestuia ar fi jucat altcineva. În urma analizei, s-a dat următoarea rezoluţie: omologarea rezultatului cu scorul de 3-0 în favoarea lui Sporting Stăneşti Corbi, o penalitate sportivă în valoare de 200 lei sau depunctarea cu 3 puncte în clasament pentru echipa din Valea Iaşului, precum şi achitarea contravalorii contestaţiei înaintate de Sporting Stăneşti Corbi. La meciul de Liga a V-a, Seria Centru1, dintre FC Dănuţ Coman şi Petrom Piteşti, antrenorul oaspeţilor, Mihai Răduţă, a fost eliminat din incinta terenului de joc pentru proteste repetate, ameninţări aduse arbitrului Marcel Bosnete şi injurii aduse la adresa asistenţilor Alin Georgică Ghiberdel şi Maria Roxana Bercu. Ghinionul tehnicianul a fost că observator de joc al meciului a fost chiar unul dintre membrii Comisiei de disciplină, Bogdan Ciolacu. În urma raportului de arbitraj şi pe baza probelor, judecătorii sportivi i-au administrat 6 etape de stat “pe bară” şi o amendă în valoare de 200 lei, neplătită la ora când se scriau aceste rânduri. Câte o etapă vor sta şi Costel Preda (Sporting Curtea de Argeş), Andrei Gheorghe (Olimpia Suseni), Marian Suchiu (Atletic Bradu) şi Gabriel Croitorescu (Sporting Curtea de Argeş), primii trei pentru cumul de cartonaşe galbene, iar ultimul pentru fault din postură de ultim apărător.

Rasism în Liga a V-a!

O situaţie mai puţin întâlnită s-a consemnat la meciul din Liga a V-a, Seria Centru1, dintre FC Dănuţ Coman şi Petrom Piteşti. Jucătorul echipei oaspete, Relu Gigel Tudor, a fost eliminat pentru cuvinte şi gesturi jignitoare, rasism şi ameninţări aduse arbitrului Marcel Bosnete şi asistenţilor Alin Georgică Ghiberdel şi Maria Roxana Bercu. Conform http://ro.wikipedia.org, “Rasism constituie orice acţiune, practică sau convingere care reflectă o viziune despre lume bazată pe conceptul rasial, care la rândul lui defineşte convingerea că oamenii sunt împărţiţi în entităţi biologice separate şi exclusive numite “rase” şi că există o legătură cauzală între caracteristicile fizice cu care se defineşte acest concept şi personalitatea, capacitatea intelectuală, aptitudinile morale sau alte caracteristici comportamentale umane, şi că anumite rase sunt prin naştere superioare altora”. Comisia de disciplină nu a stat prea mult la discuţii şi a luat următoarea decizie: suspendarea pentru 24 etape a vinovatului şi o amendă de 200 lei! Pentru coportament violent, la meciul echipelor de juniori din runda a treia a Ligii a IV-a, dintre CS Rucăr şi AS Bascov, Vasile Radu (oaspeţi) şi Mircea Popescu (gazde) au luat câte 4 etape de repaus. Mult mai drastici au fost judecătorii sportivi cu jucătorul lui AS Miroşi, Dănuţ Alin Niţu, care şi-a scuipat un adversar, fiind eliminat de centralul piteştean Flavius Rizea. Aceştia l-au “ars” pe golan cu 8 etape de suspendare, timp berechet în care să-şi facă ordine în minte.

Eliminaţi şi cu banii luaţi!

Din păcate, la echipa de pe malul Râului Doamnei se întâmplă lucruri ciudate. Jucătorii s-au transformat dintr-unii abonaţi la locurile fruntaşe în nişte mari deziluzii, iar la meciul din etapa a treia, pe care l-a jucat pe teren propriu cu CSS Dinicu Golescu Câmpulung, echipa a fost amendată cu 200 lei, pentru lipsă măsuri de organizare. Asta nu i-a oprit pe membrii şi oficialii echipei domnişane să se potolească, iar antrenorul-jucător Virgil Pădurean a fost eliminat de centralul Robert Avram pentru injurii şi ameninţări aduse brigăzii de arbitri şi o penalitate sportivă de 300 lei. Aceeaşi sancţiune a primit-o şi Nicolae Crăciun, pentru fapte similare. Pentru cumul de cartonaşe galbene, colegul lor, Narcis Citilică va sta şi el o etapă.

Vladimir ALBU

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

<span>%d</span> blogeri au apreciat: