Poziţia publicaţiei noastre – Locul unde nu se întâmpla mare lucru…

Aşa era cunoscută comuna Corbi în ultimii ani, ca o localitate încremenită, în care administraţia publică se complăcea într-o somnolenţă păguboasă. Sătenii priveau cum vecinii le-o luau înainte şi au decis că ar fi timpul să schimbe foaia. La alegerile din 10 iunie au dat un vot de blam echipei fostului primar şi au decis să mizeze pe entuziasmul lui Virgil Baciu. Lupta electorală a fost destul de grea, pentru că mulţi se tem de răsturnarea unor obişnuinţe. Asta ca să nu mai vorbim despre frica omului de la ţară că va veni în fruntea comunităţii un flămând, ca să-l schimbe pe unul care, poate, şi-a cam făcut suma. Până la urmă a învins înţelepciunea majorităţii, care a analizat situaţia şi s-a riscat să mizeze pe tânărul om de afaceri care-şi anunţase intenţia de a da semnalul deşteptării.
Începutul n-a fost deloc uşor, aşa cum veţi descoperi din interviul publicat în pagina 4 a acestei publicaţii. Primarul Virgil Baciu a înţeles destul de repede ce mari sunt pericolele care îl pândesc pe cel care se încumetă să strice rânduielile statornicite de înaintaş în primărie şi în comunitate şi, totodată, liniştea tuturor. Pentru că, prin formaţia sa intelectuală şi modul de viaţă, a fost şi rămâne un tip care cere de la colaboratori performanţă în condiţii de respectare strictă a legalităţii, de aici a şi pornit la drum. Concomitent, a instaurat un nou ritm de muncă şi a trecut la demararea unor lucrări prin care a ţinut să demonstreze că imposibilul nu există decât ca scuză pentru comoditate. Folosind resursele administraţiei, dar şi pe cele proprii şi apelând şi la sprijinul unor prieteni, a reuşit să demonstreze în timp destul de scurt că se pot face multe cu fonduri totuşi limitate, dacă există voinţă, organizare şi bună coordonare a acţiunilor sprijinite şi de beneficiarii acestora.
Aşa au apărut primele reparaţii la drumuri neglijate de ani de zile, şi aici cel mai bun exemplu au fost cele de câmp, spre proprietăţile agricole mai îndepărtate de casele gospodarilor. S-a lucrat la temperaturi înalte, în ritm susţinut şi se lucrează în continuare, pentru că noul primar din Corbi ştie că se află într-o dură competiţie cu timpul. Promisiunile sale electorale au fost destul de generoase şi are ambiţia să le îndeplinească în cea mai mare parte. Cea mai mare greutate ţine de resursele proprii avute la dispoziţie, care, conform bugetului pe care trebuie să lucreze, sunt înghiţite în mare parte de funcţionarea aparatului administrativ. Pe de altă parte, sunt destul de multe probleme încurcate lăsate ca moştenire de fostul primar. Iar cea mai grea poate să se soldeze cu plasarea Primăriei Corbi în stare de insolvenţă, datorită unui proces cu o firmă de construcţii, care a lucrat la alimentarea cu apă, proiect demarat prin 2005 şi nefinalizat până la ora actuală, din cauze neprecizate încă. Pe de altă parte, Virgil Baciu şi-a asumat riscul de a opri alimentarea cu apă în satul Corbi, pe timp de secetă, pentru a nu pune sănătatea populaţiei în pericol. Şi nu este o poveste, ci adevărul gol-goluţ, rezultat dintr-o “cârpeală” girată de predecesor acum câţiva ani. Rezolvarea definitivă a problemei şi intrarea într-o normalitate care n-a fost până acum este de aşteptat pentru perioada următoare. Una peste alta, la Corbi au început să se mişte lucrurile, fapt recunoscut şi de cei care nu sunt neapărat suporterii primarului Baciu, dar au satisfacţia de a constata de la zi la zi că localitatea lor se trezeşte la viaţă ca în povestea cu frumoasa adormită…

ARGEŞUL DE NORD

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: