A început repararea drumurilor din Corbi

Una dintre priorităţile mandatului primarului ales în data de 10 iunie a fost aceea a reparării şi modernizării drumurilor comunale şi de câmp din localitate. Ea este impusă de realitatea concretă, mai ales în ceea ce priveşte drumurile de acces spre proprietăţile din câmp. Starea lor de degradare este prea bine cunoscută de localnicii care aşteptau de ani de zile o astfel de decizie, dar mai ales trecerea la realizarea concretă. Pentru că promisiuni au fost destule şi din partea fostei administraţii, dar care n-au produs vreun efect. Odată cu instalarea noii administraţii publice locale, s-a trecut de la vorbe la fapte!

1,8 km de drum la Poenărei

Primul drum reabilitat a fost acesta, şi nu neapărat pentru că era spre satul natal al primarului Virgil Baciu, ci pentru că în 18 august urma să se desfăşoare acolo a IX-a întâlnire anuală a fiilor satului. În 2011 acest drum era ca unul bombardat, punând la grea încercare autoturismele participanţilor. Fondatorul evenimentului le promisese însă că situaţia se va schimba radical, deoarece la viitoarea ediţie, comuna urma să aibă, prin voinţa populară, un alt primar. Şi totul s-a îndeplinit, potrivit angajamentelor asumate. Virgil Baciu a reuşit să facă un drum modern, pietruit cu calcar, mai puţin 200 m din lungimea totală, care se prezenta în condiţii superioare celor din perioada interbelică, după cum îşi aminteau unii dintre bătrânii satului. Atunci, premierul Armand Călinescu făcuse cel mai modern drum sătesc din România la Poenărei, fapt care dăduse localităţii supranumele de “Picior de Paris”. Reuşita de acum se datorează consecvenţei primarului Baciu, care a ştiut să atragă sprijinul unor prieteni, cum ar fi Ştefan Lăzăroiu, care i-a pus la dispoziţie utilaje şi chiar materiale, dar i-a şi stimulat pe săteni să dea o mână de ajutor la configurarea sau curăţarea şanţurilor pluviale de pe marginea drumului. Un mijloc de stimulare a entuziasmului lucrătorilor a fost oferirea unei mese, de care n-a fost străin primarul şi consilierul sătesc Sorinel Păunescu. Să ne mai mirăm că acolo
s-au înghesuit să meargă la muncă şi beneficiarii Legii venitului minim garantat?…

15 km drumuri de câmp reabilitate şi modernizate

Informaţia ne-a fost oferită de către ing. Ion Georgescu, de la primăria locală. Dumnealui ne-a prezentat punctele fierbinţi de lucru din comună. Prima deplasare a fost în punctul Alexandria, din satul Jgheaburi, unde a fost refăcut un drum spre pădure, în lungime de circa 4 km şi s-a asigurat şi o protecţie a caselor din zonă împotriva viiturilor care apăreau în condiţiile unor precipitaţii abundente. S-au făcut nivelări şi balastări, drumul fiind acum circulabil. La Corbşori, pe străzile Muscelului şi Ruginei se lucra din plin cu utilaje la nivelarea drumurilor şi la pietruiri. Pe Muscelului, din lungimea totală de 4 km, 3 fuseseră deja pietruiţi, iar pe Ruginei, 2 din totalul de 3 km. Acolo urma să se monteze şi un tub într-o zonă sensibilă, pentru protecţia lucrărilor şi gospodăriilor, pentru a prelua apele pluviale, în caz de nevoie. Cetăţenii beneficiari cu care am discutat erau deosebit de mulţumiţi de faptul că lucrurile se mişcau şi chiar nu se sfiau să ceară asfaltare cât mai curând.

Se cere ajutorul parlamentarilor

“Este absolut normal ca oamenii, după atâta aşteptare, să-şi dorească mai mult. Îi rog însă să fie înţelegători, pentru că asemenea lucruri nu se pot face peste noapte, în condiţiile în care resursele de care dispunem sunt limitate. Tocmai de aceea am căutat să rezolvăm problemele cele mai arzătoare, care ţin de rezolvarea accesului spre proprietăţi şi de alimentarea cu apă. Acum, dacă tot s-a terminat cu campania electorală pentru alegerile locale, ţin să adresez un apel de sprijin parlamentarilor din colegiul nostru, deputatul Mircea Drăghici şi senatorul Mircea Diaconu, pentru comuna Corbi. Datoria aleşilor locali este să gestioneze cât pot mai bine gospodărirea comunităţii, iar pentru a reuşi, au nevoie de tot sprijinul pe care-l pot oferi parlamentarii noştri şi Consiliul Judeţean. Comuna Corbi trebuie să recupereze mari întârzieri în dezvoltare pentru a ajunge din urmă vecinii! Şi când spun asta, mă gândesc şi la drumul judeţean, care ar mai avea nevoie de reparaţii, mai ales în ceea ce priveşte betonarea şanţurilor pluviale, pe care noi le întreţinem în interiorul localităţii. Avem nevoie de colaborarea tuturor factorilor pentru a putea reveni la o normalitate pe care o dorim cu toţii de ani de zile!”, a declarat primarul Baciu.

Alexandra SIMIONESCU

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: