Curcan umplut

Pentru 8 porţii
Ingrediente: un curcan de 4-5 kg; o pâine alba; ficatul curcanului; un ficat de vită; 2 ouă; 100 g unt; sare; piper; mărar tocat mărunt; 250 g ciuperci sau o cutie ciuperci conservate.
Mod de preparare
Umplutura
Se toacă ficatul de curcan şi cel de vită şi se amestecă cu pâinea înmuiată în lapte şi apoi stoarsă. Se freacă untul spumă împreună cu ouăle, sarea şi piperul, iar la sfârşit se adaugă la ficatul preparat mai înainte. Ciupercile se curăţă şi se taie în bucăţi şi se înăbuşe adăugând mărarul tocat. Se amestecă şi acestea în compoziţia de mai sus şi se freacă până devine o pastă. Curcanul se spală, se scurge bine şi se umple cu compoziţia de mai sus după care se coase. Se aşează într-o tavă mai mare ca să încapă împreună cu un pahar de apă şi 25 g ulei şi se bagă la cuptor. Atenţie: cuptorul trebuie să fie dat la foc mic, ca să se pătrundă! Se unge din când în când cu sosul din tavă, iar cu o jumătate de oră înainte de a opri cuptorul, nu se mai unge. Se scoate pe un platou mare şi se serveşte.
Timp de preparare: 2 ore.

ARGEȘUL DE NORD

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: