Calculi (pietre) pe tractul urinar (pietre la rinichi)

Indicaţii pentru viaţa de zi cu zi
Beţi zilnic cel puţin trei litri de apă pentru a elimina pietrele mici din vezică. Pentru a menţine hidratarea şi urinarea adecvate, beţi apă înainte de culcare şi chiar la miezul nopţii. Păstraţi urina într-un flacon transparent de plastic, pentru a vedea dacă aţi eliminat piatra. Filtraţi lichidul printr-o bucată de tifon sau o sită şi duceţi piatra la medic pentru analize. În funcţie de tipul pietrei, trebuie să evitaţi anumite feluri de alimente. Faceţi mai des băi fierbinţi, care ajută la eliminarea pietrelor. De asemenea, puteţi ţine o pernă electrică pe rinichi, timp de 10 minute. Dacă aveţi probleme cardiace, nu apelaţi la acest procedeu. Mâncaţi kiwi, zbârciogi, porumb şi nuci. În funcţie de constituţia pe care o aveţi, alergaţi, dansaţi sau săriţi coarda, pentru a accelera eliminarea pietrei.
Ce nu trebuie să faceţi
În funcţie de tipul pietrei, evitaţi următoarele alimente sau reduceţi consumul lor: dacă piatra este de tipul acidului oxalic, reduceţi consumul de alimente bogate în oxalaţi – spanac, brânză, alune, bere, ceai şi ciocolată. Dacă piatra este de tipul acidului fosfatic, reduceţi consumul de alimente bogate în calciu şi fosfor – produse lactate, fasole, sardele. Dacă piatra este de tipul acidului uric, reduceţi consumul de alimente bogate în purine – organe de animale, carne de vită, de porc sau de miel, ceapă, usturoi, spanac, cafea, Coca-Cola, ceai tare şi alcool.
Nu consumaţi mâncăruri de la fast-food şi supele din conservă, deoarece conţin multă sare. Nu consumaţi alimente condimentate – usturoi, ardei iuţi, ceapă, curry şi piper. Nu consumaţi cartofi, boabe de soia, igname, varză sau lapte, care pot produce gaze, mărind presiunea din cavitatea abdominală. Reduceţi consumul de zahăr.
Remedii tradiţionale
Fiertura de ştiuleţi de porumb. Ingrediente: doi ştiuleţi de porumb fără boabe. Preparare: spălaţi bine ştiuleţii şi tăiaţi-i în bucăţele. Turnaţi peste ei apă clocotită şi acoperiţi-i cu un capac, iar după ce s-a răcit, beţi de două ori pe zi, timp de o săptămână. Dacă aveţi mătase de porumb este şi mai bine!
Apăsaţi şi frământaţi uşor cu vârfurile degetelor mari, timp de un minut, punctul aflat la patru degete deasupra părţii interne a astragalului, chiar în spatele tibiei.
Alegeţi una dintre următoarele variante care reduc suferinţa: aşezaţi-vă pe un scaun. Frecaţi palmele între ele până se încălzesc. Frecaţi cu ele partea inferioară a spatelui, spre sacrum, până se încălzeşte. Strângeţi pumnii! Apăsaţi şi frământaţi cu încheieturile degetelor, timp de un minut, punctele aflate puţin mai sus de talie, la două degete de o parte şi de alta a coloanei vertebrale. Aşezaţi centrul palmei stângi pe punctul aflat la trei degete sub ombilic. Apăsaţi şi frământaţi uşor de 30 de ori în sensul acelor de ceasornic. Cu vârful degetului mare apăsaţi uşor punctul aflat pe linia mediană a abdomenului, la patru degete sub ombilic. Cu patru degete ale mâinii stângi împingeţi în sus de pe partea interioară a genunchiului stâng până în partea de sus a coapsei, de 30 de ori. Repetaţi procedura pe partea cealaltă.
Terapie alimentară
Nuci cu zahăr. Ingrediente: 90 g de nuci, 90 g de zahăr, 120 ml de ulei de susan. Preparare: prăjiţi uşor nucile în ulei de susan până devin crocante. Amestecaţi-le cu zahărul şi măcinaţi-le fin. Adăugaţi puţin ulei de susan şi mâncaţi de două ori pe zi. Mâncaţi seminţe de dovleac. Mâncaţi adesea dovleac.
Mâncaţi piele de pe pipota de pui cu arpacaş. Ingrediente: 7 g de piele de pe pipota de pui, 60 g de arpacaş, două linguri de zahăr brun. Preparare: puneţi ingredientele într-o oală cu două căni de apă şi fierbeţi-le. Beţi o data pe zi. Pielea de pe pipota de pui este un remediu special pentru pietrele de pe tractul urinar.

ARGEŞUL DE NORD

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: