CUPA SATELOR LA FOTBAL

Asociaţia Agricolă a Fermierilor “Argeşul de Nord”, condusă de Virgil Baciu, a patronat organizarea primei ediţii a acestei competiţii sportive adresate tinerilor din comuna Corbi. Vremea a fost de-a dreptul excepţională, ca şi iniţiativa, de altfel, şi în frumoasa duminică de 22 aprilie, a adunat pe terenul din apropierea Râului Doamnei şi a Bisericii din Piatră circa 300 spectatori, de parcă s-ar fi jucat partide din eşaloanele superioare ale fotbalului românesc. Un motiv în plus pentru ca reprezentativele  satelor Corbi, Corbşori şi Stăneşti să se angreneze cu mare entuziasm în partidele care au stabilit prima campioană a comunei.
Sufletul competiţiei a fost, alături de Virgil Baciu, Vasile Grigoroiu, cunoscut printre consăteni cu supranumele Shaolin, care s-a ocupat cu ceva timp în urmă de echipa de fotbal a comunei, iar acum lucrează cu aceeaşi pasiune pentru cea din comuna vecină, Domneşti. Preşedintele Asociaţiei “Argeşul de Nord”, Virgil Baciu, a reuşit să aducă un sponsor important pentru CUPA SATELOR LA FOTBAL, ceea ce a ridicat la cele mai înalte cote ale fair-play-ului şi ambiţiei sportive ardoarea cu care s-au disputat partidele. În aceste condiţii, sportivii au uitat de starea precară a terenului, de condiţiile mai puţin propice oferite de cabinele inexistente sau de toaletele improvizate pe marginea drumului, prin care pluteau în extaz muştele grase, simbol al unei administraţii publice locale care se umflă în pene că se îngrijeşte de fotbal şi de sport în general. Cum este apreciată, ar trebui să-i ascultaţi pe sportivii localnici. Astfel aţi descoperi ce anume şi-ar dori de la viitorii edili ai comunei…

Stăneştii s-au impus autoritar!

Regulamentul de desfăşurare a competiţiei a stabilit ca fiecare din cele trei echipe înscrise să joace între ele, urmând ca la încheierea jocurilor să se stabilească, pe baza rezultatelor, clasamentul final. Cunoscătorii creditau echipa din Stăneşti cu prima şansă la câştigarea campionatului local, considerând că lupta pentru locul II va fi extrem de interesantă. Şi nu s-au înşelat! Partida care a deschis competiţia a fost aceea în care s-au confruntat echipele din Corbi şi Corbşori şi a fost câştigată cu scorul de 2-1 de prima. Corbii n-au mai repetat victoria cu Stăneştii, căci favorita hârtiei a învins cu un sec 5-0, care n-a mai lăsat loc de comentarii, mai ales după ce a administrat aceeaşi înfrângere şi asupra echipei din Corbşori. Astfel, cu maxim de puncte şi un golaveraj de 10-0, echipa din Stăneşti a câştigat trofeul, iar locul I i-a adus şi un premiu de 700 lei, pe lângă şampania băută din cupă! Pe treapta a doua a podiumului a urcat echipa din Corbi, care a primit premiul de 500 lei, iar pe ultima, cea din Corbşori, ce şi-a împărţit un premiu de 300 lei. S-au împărţit, de asemenea, diplome de participare, iar sportivii au fost generos răsplătiţi cu aplauze de către spectatori în timpul partidelor, dar şi la final.

“Minte sănătoasă în corp sănătos!”

Vechiul dicton latin este unul după care se ghidează Virgil Baciu. Ideea organizării competiţiei i-a venit într-o zi, când a văzut pe terenul din Stăneşti mai mulţi tineri adunaţi care jucau o partidă de fotbal. După o discuţie cu sportivii, descoperind că aceştia simţeau nevoia unei competiţii organizate între echipele din satele comunei, s-a angajat s-o organizeze. Vasile Grigoroiu-Shaolin a îmbrăţişat cu entuziasm propunerea sa şi de la gând la faptă a fost numai un mic pas, făcut fără ezitare. “Am reuşit să aducem alături de noi oameni valoroşi, precum dl. Aron Mogoiu, directorul Fabricii Errea, de la Curtea de Argeş, care a sponsorizat CUPA SATELOR LA FOTBAL, prima ediţie, cu două rânduri de echipament, din care unul a rămas de rezervă pentru echipa comunei, iar celălalt a fost dat ca premiu. Noi îi mulţumim călduros d-lui Mogoiu pentru acest gest şi sperăm să rămână alături de noi şi la viitoarele ediţii, deoarece ne gândim să transformăm competiţia întruna tradiţională care, în timp, să fie extinsă pentru toate comunităţile locale de pe Valea Râului Doamnei şi nu numai. Tinerii din comuna noastră au ajuns să-i invidieze pe prietenii lor din Nucşoara, cărora li s-a pus la dispoziţie un teren modern, sintetic, pe care pot să joace fotbal şi alte jocuri. E păcat că, la noi, actuala administraţie publică locală nici măcar nu pomeneşte despre un asemenea proiect! Personal, după ce m-am hotărât să candidez la postul de primar, împreună cu colegii din Alianţa pentru Argeş şi Muscel, am decis să punem în programul nostru electoral şi amenajarea unor asemenea terenuri sintetice în toate satele comunei, să le dotăm cu instalaţii de nocturnă şi să oferim tinerilor noştri posibi-litatea de a se mişca mai mult şi de a se distra, pentru a-şi păstra entuziasmul pentru muncă. Acum am spart gheaţa, cum se spune, cu această competiţie, şi ţinem să-i asigurăm continuitatea care dă trăinicie oricărei iniţiative serioase!”, a declarat Virgil Baciu la finalul sărbătorii populare în care s-a transformat CUPA SATELOR LA FOTBAL.

Eva ADAM

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: