Supă de pui cu praz
Ingrediente: ulei; 4 tulpini de praz tăiat; 2 căţei de usturoi, pisat; 125 g ţelină; 6 bucăţi de piept de pui file; un litru zeamă de supă de pui; 2 cutii fasole cannellini, scursă şi pasată; 2 linguri de muştar de Dijon; zeama a 2 lămâi; 2 linguri de pătrunjel tăiat sau arpagic; sare şi piper; 60 ml iaurt grecesc; pâine albă pentru crutoane.
Mod de preparare: încălziţi uleiul într-o cratiţă mare şi căliţi prazul, usturoiul şi ţelina până când se înmoaie. Adăugaţi pieptul de pui, îl prăjiţi uşor până când se albeşte. Turnaţi zeama de pui şi fasolea, apoi daţi într-un clocot. Amestecaţi muştarul, zeama de lămâie, pătrunjelul, sarea şi piperul. Adăugaţi în supă şi fierbeţi în continuare pentru 15 minute sau până când puiul este gata. Luaţi de pe foc. Adăugaţi iaurtul şi amestecaţi. Tăiaţi pâinea cubuleţe şi prăjiţi-o până când devine aurie. Puneţi supa în castroane sau căni mai mari şi presăraţi crutoanele.
Roxana MOLDOVAN
Lasă un răspuns