Supă de pui cu praz

Ingrediente: ulei; 4 tulpini de praz tăiat; 2 căţei de usturoi, pisat; 125 g ţelină; 6 bucăţi de piept de pui file; un litru zeamă de supă de pui; 2 cutii fasole cannellini, scursă şi pasată; 2 linguri de muştar de Dijon; zeama a 2 lămâi; 2 linguri de pătrunjel tăiat sau arpagic; sare şi piper; 60 ml iaurt grecesc; pâine albă pentru crutoane.
Mod de preparare: încălziţi uleiul într-o cratiţă mare şi căliţi prazul, usturoiul şi ţelina până când se înmoaie. Adăugaţi pieptul de pui, îl prăjiţi uşor până când se albeşte. Turnaţi zeama de pui şi fasolea, apoi daţi într-un clocot. Amestecaţi muştarul, zeama de lămâie, pătrunjelul, sarea şi piperul. Adăugaţi în supă şi fierbeţi în continuare pentru 15 minute sau până când puiul este gata. Luaţi de pe foc. Adăugaţi iaurtul şi amestecaţi. Tăiaţi pâinea cubuleţe şi prăjiţi-o până când devine aurie. Puneţi supa în castroane sau căni mai mari şi presăraţi crutoanele.

Roxana MOLDOVAN

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

<span>%d</span> blogeri au apreciat: