Pulpă de miel cu ceapă caramelizată

Ingrediente
Pentru pulpă: o pulpă de miel; 250 ml iaurt; 250 ml vin roşu; 25 g rozmarin; piper negru proaspăt măcinat. Pentru ceapa caramelizată: 30 ml ulei de măsline; 4 cepe roşii, curăţate şi tăiate în sferturi; 12-16 cepe murate, curăţate; 12 căţei de usturoi, necurăţaţi; 60 ml vin roşu; 30 g zahăr brun. În plus: sare, câteva crenguţe de rozmarin.
Mod de preparare: puneţi pulpa de miel într-un recipient de sticlă încăpător. Amestecaţi iaurtul cu vinul roşu şi rozmarinul şi turnaţi totul peste carnea de miel. Asezonaţi generos cu piper negru, acoperiţi şi lăsaţi la marinat în frigider, peste noapte. A doua zi, încălziţi uleiul într-o tigaie şi căliţi ceapa şi usturoiul. Turnaţi vinul roşu şi zahărul brun şi prăjiţi până la rumenire şi caramelizare. Presăraţi sare peste pulpa de miel şi rumeniţi-o pe grătar sau în cuptor, până este fragedă. Aşezaţi-o apoi pe un platou, puneţi ceapa caramelizată pe deasupra şi garnisiţi cu câteva crenguţe de rozmarin.

Roxana MOLDOVAN

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

<span>%d</span> blogeri au apreciat: