PRM Valea Iaşului, “singur împotriva tuturor”!

Aceasta este întrebarea. Liderul organizaţiei, primarul Nicolae Barbu, a trecut deja la PDL şi va candida sub noul stindard pentru al treilea mandat în fruntea administraţiei publice locale. Sau cel puţin aşa declară încă. În data de 24 martie trebuia să se desfăşoare o şedinţă în cadrul căreia Barbu să-şi anunţe plecarea din partid şi să predea documentele înlocuitorilor. Numai că vremea bună i-a atras pe oameni mai mult spre munca ogorului, astfel că totul s-a amânat pentru o dată care n-a fost comunicată.
Situaţia este destul de complicată, deoarece în urmă cu o săptămână şi ceva, la Bucureşti, Gigi Becali i-a întrebat pe delegaţii la Congresul PNGCD cu cine ar trebui să se alieze. Răspunsul acestora a fost Corneliu Vadim Tudor. Drept urmare, “fratele mai mare” a fost chemat la palatul lui Gigi, “pupat Peaţa Endependenţii” şi acum urmează să se rezolve problemele între liderii din teritoriu. La Valea Iaşului, Vasile Ungureanu este gata să candideze la postul de primar pentru noua alianţă, dar nu ştie cu cine ar trebui să bată palma, pentru că la PRM este o situaţie de inter regnum. Asta ca să nu mai luăm în calcul ce se spune despre unii dintre oştenii tribunului Vadim, care ar fi făcut deja înţelegeri prealabile cu alţi lideri politici locali… Cu chiu, cu vai, Barbu a reuşit să adune câţiva peremişti cu state vechi în organizaţie şi, în 28 martie, a predat ceea ce trebuia liderului interimar desemnat, Doru Vidan şi secretarului general, Constantin Borovină, ofiţer de aviaţie în rezervă. Schimbarea conducerii n-a adus însă pacea şi înţelegerea între PRM şi PNGCD. Aşa că Vasile Ungureanu a început să tragă cu ochiul spre foştii colegi de partid, ajunşi la PC şi n-ar fi exclus să-şi ia şi el zborul spre USL… În acest caz, PRM şi Vidan trebuie să-şi croiască singur calea spre legislativ, pentru că locul de primar pare să fie acontat de favoritul hârtiei, Nicolae Barbu.

Eva ADAM

2 răspunsuri to “PRM Valea Iaşului, “singur împotriva tuturor”!”

  1. in primul rand primarul barbu nu este decat candidatul pdl iar candidatul prm la valea iasului pentru postul de primar este domnul valerica iacobescu

Lasă un comentariu