Leacuri naturale pentru tratarea gastritei. Învinge boala!

Dacă v-aţi confruntat vreodată cu simptome precum balonare sau durere abdominală, vărsături, indigestie, sughiţ, pierderea poftei de mâncare, arsuri sau senzaţii de roadere la nivelul stomacului, e cazul să consultaţi un medic, deoarece este posibil să aveţi gastrită. Prin aceasta înţelegem o inflamaţie, iritaţie sau eroziune la nivelul stomacului. Gastrita poate apărea brusc (gastrită acută) sau treptat (gastrită cronică, din cauza consumului abuziv de alcool, stresului, infecţiilor cauzate de bacterii şi virusuri, medicamentelor, al bacteriei Helicobacter pylori ce se găseşte în mucoasă stomacului, caz în care infecţia poate duce la ulcere şi chiar cancer de stomac). O altă cauză a producerii gastritei este anemia pernicioasă, formă de anemie ce apare atunci când stomacul nu dispune de substanţele naturale necesare pentru a absorbi şi digera vitamina B12.  Prevenirea gastritei se poate face prin eliminarea acelor alimente şi medicamente care irită şi inflamează mucoasa stomacului. Între acestea enumerăm: aspirina, ibuprofenul, fumatul, cofeina, alcoolul. Schimbările în stilul de viaţă sunt obligatorii dacă vreţi să scăpaţi de gastrită, astfel că se impune o dietă corectă, care include alimente ce conţin flavonoide, precum ţelină, ceapă, usturoiul, afine. Este recomandat consumul de alimente antioxidante şi cele care conţin complexul de vitamine B şi calciu, precum migdale, fasole, alge de mare, spanac.

“Fructul îngerilor” ajută la prevenirea gastritei

Dulce şi suculentă, cu o consistenţă satinată, papaya a fost denumită şi “fructul îngerilor” de Cristofor Columb. Oamenii de ştiinţă au descoperit faptul că papaya are un rol important în sănătatea digestivă şi curăţarea intestinului, sprijinind sistemul imunitar. Extractul de papaya revitalizează corpul şi creşte nivelul de energie. Deficienţele de nutriţie pot fi rezolvate cu o serie de suplimente nutritive. Pentru o alegere corectă trebuie să consultaţi un medic specialist şi să ţineţi cont de faptul că un supliment alimentar trebuie să fie aprobat pentru comercializare de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru BioResurse Alimentare. 

Plante medicinale pentru gastrită

Plantele medicinale sunt recunoscute pentru tonifierea şi consolidarea organismului. Ceaiurile din plante medicinale, precum ceai verde, mentă, sunătoare sunt doar câteva din remediile naturiste recomandate în tratarea afecţiunilor gastrice. Sunătoarea are remarcabile proprietăţi cicatrizante, menta are un gust plăcut şi calmant, iar ceaiul verde şi-a dovedit deja proprietăţile în cazul multor afecţiuni, datorită efectului sau puternic antioxidant. “Gheara pisicii” este un alt tratament naturist pentru eliminarea gastritei. Extractul de “Gheara pisicii” are un rol antibacterian şi antiinflamator puternic, având în acelaşi timp şi activitate antifungică. Regimul alimentar este esenţial atunci când doriţi să preveniţi sau să trataţi gastrita şi ulcerul gastric. De aceea este important să adoptaţi o dietă sănătoasă înainte de a începe un program alimentar sau tratament pentru gastrită.

Alexandra SIMIONESCU

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: