4 plante cu proprietăţi antibiotice

Dacă vrei să găseşti o alternativă naturală la antibioticele din farmacii, trebuie să cunoşti plantele cu proprietăţi antibiotice. Cuişoarele, frunzele de măslin, mugurii de plop sunt câteva dintre soluţiile naturale fără efecte adverse! Tratamentul cu antibiotice este agresiv pentru stomac, distrugând flora bacterienă benefică în intestin. Antibioticele distrug agenţii patogeni, dar şi bacteriile bune, cele care echilibrează flora intestinală. Ca să eviţi aceste probleme, apelează la plantele care au o mare putere antibiotică şi nu va trebuie să-ţi faci griji de efectele adverse.

Plante care ţin locul antibioticelor

1. Frunzele de măslin Sunt un adevărat antibiotic natural, care inhibă creşterea bacteriilor, fungilor şi a paraziţilor. În plus, frunzele de măslin cresc rezistenţa organismului prin stimularea celulelor imunitare. Se poate consuma fie sub formă de ceai, prin infuzie sau sub formă de capsule, ambele variante găsindu-se în magazinele cu produse naturiste.
2. Cuişoarele Banalele cuişoare existente în casa fiecăruia sunt utilizate în special pentru conţinutul în ulei esenţial care are proprietăţi antibacteriene, antivirale şi imunostimulente, calmând astfel durerile provocate de amigdalite. Poţi să mesteci câte un cuişor de 4-6 ori pe zi sau să prepari o infuzie în care să pui cinci cuişoare, o jumătate de linguriţă de scorţişoară şi o linguriţă de flori de soc. Se consumă 2-3 căni pe zi.
3. Mugurii de plop Sunt numiţi şi propolis vegetal, deoarece s-a dovedit că există 5 substanţe identice care sunt prezente atât în propolis, cât şi în mugurii de plop, dintre care 3 au proprietăţi antibiotice şi antifungice. Sunt utili mai ales în cazul faringitelor, laringitelor sau bronşitelor şi se administrează sub formă de infuzie, tinctură sau capsule. Mai poţi să amesteci în mod egal 4 linguri cu tinctură cu 4 linguri de miere şi să iei câte o linguriţă din două în două ore.
4. Lichenul de piatră Mai poartă şi denumirea de muşchi de Islanda şi este cunoscut pentru rezistenţa extraordinară la condiţiile climatice foarte aspre în care creşte. Prin studiile in vitro s-a demonstrat că acidul usnic pe care îl conţine are un efect antiinflamator comparabil cu al ibuprofenului, iar datorită polizaharidelor pe care le conţine, are în plus şi un efect imunostimulator. Lichenul de piatră este un bun emolient al căilor respiratorii şi se administrează sub formă de ceai de 2-3 ori pe zi sau capsule.

Alexandra SIMIONESCU

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: