Pulpă de miel umplută cu verdeaţă proaspătă

Ingrediente: o pulpă de miel (2 kg), 1/2 legătură pătrunjel verde, 2 crenguţe rozmarin, o legătură maghiran, 3 cepe mici, 6 căţei de usturoi, 100 g unt, o lingură muştar iute, sare, piper.
Mod de preparare: încingeţi cuptorul la 220 grade C. Tăiaţi cu foarfeca într-un castron pătrunjelul, rozmarinul şi maghiranul, adăugaţi 80 g de unt tăiat bucăţele, 3 căţei de usturoi presaţi şi muştarul şi amestecaţi bine, până ce obţineţi o pastă omogenă de unt şi verdeaţă. Săraţi şi piperaţi pulpa – dezosată – în interior, umpleţi-o cu 3/4 din untul cu verdeaţă şi 2 cepe tocate mărunt şi coaseţi carnea cu aţă pentru bucătărie. Puneţi-o apoi într-o tavă mai adâncă, împreună cu 3 căţei de usturoi, cu coajă cu tot, presăraţi peste ea bucăţele din untul rămas, săraţi, piperaţi şi daţi pulpa 55 min. la cuptor, stropind-o din când în când cu zeama ei. Când este gata, înveliţi carnea într-o folie de aluminiu şi lăsaţi-o să se odihnească 10 min. în cuptorul stins, cu uşa întredeschisă. Turnaţi peste sosul din tavă 250 ml de apă rece, lăsaţi-l să scadă pe foc (la jumătate), răzuind zeama de carne caramelizată. Săraţi, piperaţi, strecuraţi şi păstraţi sosul la cald. Acoperiţi partea bombată a pulpei cu pasta de unt şi verdeaţă rămasă, presăraţi-o cu ultima ceapă tăiată mărunt şi lăsaţi-o în cuptor, sub grill, să se rumenească. Serviţi-o împreună cu sosul şi cu o garnitură de dovlecei. În momentul când o daţi la cuptor, carnea trebuie să fie la temperatura camerei.
Timp de preparare: 80 min.
Complexitate: redusă.
Porţii: 6.

Roxana MOLDOVAN

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

<span>%d</span> blogeri au apreciat: