Pască

Ingrediente
Pentru aluat: 250 g făină, 1/2 plic praf de copt, 85 g margarină, 65 g zahăr, coajă rasă de lămâie, un ou, o lingură de lapte (eventual 1 1/2).
Pentru umplutură: 50 g margarină, 200 g zahăr, un zahăr vanilat, sare, 3-4 ouă, un păhărel de rom sau coniac, un kg brânză de vaci, puţin lapte.
Mod de preparare: se frământă un aluat din ingredientele de mai sus şi se întinde într-o formă unsă, acoperind şi marginile. Se freacă margarina cu zahărul, sarea şi zahărul vanilat şi se adaugă – pe rând – ouăle, bătându-se bine, până ce se obţine o cremă spumoasă. Apoi se încorporează brânza de vaci (trecută prin sită), romul, coaja de lămâie şi laptele (cât cere consistenţa). Se amestecă cu mixerul până ce umplutura devine netedă. Se toarnă peste aluat, se întinde şi se bagă pasca la cuptor. Se coace circa 90 de minute la foc potrivit. Când este gata, se poate presăra cu zahăr pudră. Dacă, eventual, în umplutură se introduc şi stafide, acestea trebuie să fie uscate, ca să nu se lase la fund.
Timp de preparare: 120 min.
Complexitate: medie.

Roxana MOLDOVAN

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: