Trebuie să consult un medic înainte de a începe un program de antrenament?

Dacă sunteţi sănătos şi nu aveţi un istoric familial de boli cardiovasculare, probabil că puteţi începe un program de antrenament de intensitate moderată fără să fiţi examinat medical, chiar şi în cazul în care n-aţi mai făcut activităţi fizice de mulţi ard. Totuşi, în următoarele situaţii este bine să discutaţi cu medicul dumneavoastră:
– În familia dumneavoastră sunt cunoscute cazuri de probleme cardiovasculare înainte de vârsta de 55 de ani; suferiţi de o boală cardiacă, pulmonară, hepatică sau renală;  suferiţi de hipertensiune arterială, aveţi colesterolul sangvin crescut, suferiţi de diabet, artroză, osteoporoză sau astm.
– Fumaţi.
– Aveţi un exces de greutate important.
– Nu sunteţi sigur cu privire la starea dumneavoastră de sănătate.
De asemenea, consultaţi medicul dacă aveţi ameţeli, dureri sau o stare de jenă în zona pieptului în timpul exerciţiilor sau dacă respiraţia devine dificilă după un efort fizic uşor. Dacă faceţi tratament cu anumite medicamente, este bine să vă întrebaţi medicul dacă trebuie ajustate dozele sau pun anumite probleme legate de exerciţiile fizice. De exemplu, dacă suferiţi de diabet, exerciţiile pot avea ca efect scăderea glicemiei. În consecinţă, veţi avea nevoie de doze mai mici de insulină sau alte medicamente antidiabetice.

Alex SIMIONESCU

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: