Crochete de cartofi cu legume (de post)

Ingrediente: un kg cartofi fierţi şi răzuiţi; doi morcovi răzuiţi; două albituri răzuite (păstârnac, ţelină etc.); trei castraveţi muraţi tăiaţi mărunt; 200 g făină; 250 g pesmet; o lingură bicarbonat de sodium; una-două linguri bulion de ardei sau boia dulce, maghiran, oregano, sare, piper, ulei. Se pot pune şi căţiva căţei de usturoi zdrobiţi.
Preparare: se amestecă totul foarte bine, se potriveşte de sare şi piper. Dacă compoziţia este prea tare, se pune puţină apă minerală, iar dacă este prea moale, se mai adaugă pesmet. Se lasă la rece 30 min. Se modelează crochete cu mâna udă, apoi se prăjesc în ulei. Se scot pe şerveţele absorbante.
Menţiuni: se pot servi cu diferite garnituri, sosuri (de roşii, muştar, hrean) sau salate.
Timp de preparare: 50 min.
Complexitate: redusă.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: