Alegerea asigurării de sănătate

În momentul alegerii unui program de asigurare de sănătate, luaţi în considerare următoarele aspecte:
– Acoperire şi în afara zonei de rezidenţă. În cazul în care călătoriţi des sau locuiţi o parte din an în altă zonă din ţară, asiguraţi-vă că sunteţi acoperit de programele de asigurare şi când sunteţi departe de casă.
Accesul la specialişti. Medigap şi programele ”taxe pentru servicii” vă oferă posibilitatea să vedeţi orice specialist oricând vreţi. Multe organizaţii de menţinere a sănătăţii (HMO) cer să fiţi consultat doar de specialişti afiliaţi la HMO. Dacă medicul specialist la care vreţi să mergeţi nu este afiliat la acelaşi sistem ca al dumneavoastră, va trebui să plătiţi mult din buzunar dacă vreţi să îl consultaţi.
Buget limitat. Dacă nu vă permiteţi cheltuieli medicale neaşteptate, Medicare original cu o poliţă Medigap poate fi alegerea potrivită pentru dumneavoastră. Anumite programe de administrare a îngrijirii pot fi şi ele potrivite pentru dumneavoastră, pentru că taxele lor sunt de obicei fixe.
Medicamentele prescrise. Dacă luaţi regulat medicamente prescrise de medic şi vă întrebaţi dacă o să vi le puteţi permite, comparaţi beneficiile cu privire la medicamente din programul de administrare a îngrijirii cu cele din programul Medigap. Medicare original nu acoperă costul medicamentelor prescrise.
Asigurarea de pensie plătită de angajator. Dacă aveţi o asigurare avantajoasă plătită de un fost angajator, Medicare original poate fi tot ce vă trebuie. Nu renunţaţi la asigurarea de pensie! Probabil aceasta poate să vă ofere mai mult ca Medicare original combinat cu Medigap. Cu toate acestea, mulţi angajatori opresc plata asigurării de pensie de îndată ce v-aţi înscris în Medicare original.

Alex SIMIONESCU

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: