Măriuca, la tratament în Italia

Povesta fiicei preotului din Văleni a cutremurat o ţară întreagă. Făcută publică recent, a coalizat eforturile oamenilor cu suflet pentru a-i salva viaţa. Între aceştia se găsesc sportivi renumiţi precum Cătălin Moroşanu, zis “Moartea din Carpaţi” sau componenţii echipei de fotbal Petrolul Ploieşti. În numai câteva zile s-a strâns o sumă considerabilă din totalul de 100.000 euro necesari pentru a i se salva viaţa micuţei. Vă prezentăm în continuare Jurnalul Măriucăi:

Miercuri, 21 decembrie 2011

Măriuca se simte bine, este veselă, are poftă de mâncare şi se plimbă des cu bicicleta. După ce a fost externată Andrada, a stat pentru câteva zile în cameră cu Alisa, o fetiţă de un an şi cinci luni, apoi a rămas din nou singură în salon. Astăzi, Măriuca a primit mai multe cadouri de Moş Crăciun. S-a împrietenit cu mulţi copii de diferite naţionalităţi şi cu mamele lor, şi tuturor le cere acelaşi lucru: să îi împingă bicicleta. Ţine foarte mult la hăinuţele şi accesoriile ei: astăzi i-a cerut mamei să îi pună mărgele şi brăţară şi spunea mereu: “E drăguţă Maria”. Puncţia medulară se va repeta săptămâna viitoare. Are analizele de sânge mai bune – au început să crească valorile. Medicii sunt mulţumiţi de evoluţia Măriucăi şi au decis să o externeze mâine. Măriuca va continua terapia în Day Hospital pentru o perioadă. Va locui într-o clădire în care stau şi alţi copii români, printre care şi Andrada.

Miercuri, 28 decembrie 2011

Măriuca a fost externată pe 22 decembrie şi a petrecut un Crăciun liniştit, alături de alte trei familii din România care sunt cazate în aceeaşi clădire. A mâncat cu poftă mâncăruri tradiţionale şi a primit multe cadouri de la Moşul. În spital au venit să viziteze copiii cu daruri multe asociaţii, reprezentanţi ai Primăriei şi au pregătit cadouri personalizate pentru copii, medici, asistentele şi infirmierele de la secţia de Oncologie. Măriuca nu mai era internată în ziua de Crăciun, dar Valentina, asistenta care s-a îndrăgostit de ea, i-a păstrat un cadou frumos care a bucurat-o mult. Astăzi, Măriuca a primit ultimul şi cel mai binecuvântat dar de la Moş Crăciun: este în remisie completă oficial! Analiza medulară efectuată azi în Day Hospital a confirmat lipsa celulelor leucemice. Le mulţumim tuturor celor care continuă să fie alături de Măriuca şi echipei de la secţia de Oncohematologie a Spitalului San Matteo, care îngrijesc copiii cu dăruire, profesionalism şi dragoste.

Marţi, 10 ianuarie 2012

Vă facem o scurtă prezentare despre cum şi-a petrecut Măriuca sărbătorile de iarnă. Tatăl a stat cu fetele lui de pe 27 decembrie până pe 3 ianuarie, în camera închiriată lângă spital, cameră căreia, în momentul ăsta, Măriuca îi spune “acasă”. În tot acest timp Maria a fost veselă, extrem de bucuroasă că şi-a văzut tatăl şi că au fost împreună, toată familia. A fost însă extrem de tristă când “tati” a plecat… A primit o mulţime de cadouri din ţară, dar şi de la persoane foarte drăguţe din Italia. Au avut brăduţ, au cântat colindele tradiţionale … De miercuri, 4 ianuarie, sunt internate în spital pentru al doilea protocol. Maria a avut stări de vomă dar, sfidând aceste manifestări, ea a rămas veselă şi foarte vioaie. Acum vrea să meargă mult pe jos şi câteodată uită că este conectată la aparatele de perfuzat. E foarte drăgăstoasă şi îşi răsfaţă mult mama. Şi o iubeşte mult pe Andrada. Dimineaţa când se trezeşte vrea neapărat baticuţul, mărgeluţele şi pantofiorii albi de lac şi pleacă în vizită prin spital. Ieri erau foarte triste pentru că Edy, baieţelul lui Florin şi al Lăcrămioarei, a plecat printre îngeri…

Cristina Dragoș – Asociația Bubulina

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: