Salvaţi-o pe Măriuca!

Povesta fiicei preotului din Văleni a cutremurat o ţară întreagă. Făcută publică recent, a coalizat eforturile oamenilor cu suflet pentru a-i salva viaţa. Între aceştia se găsesc sportivi renumiţi precum Cătălin Moroşanu, zis “Moartea din Carpaţi” sau componenţii echipei de fotbal Petrolul Ploieşti. În numai câteva zile s-a strâns o sumă considerabilă din totalul de 100.000 euro necesari pentru a i se salva viaţa micuţei. Vestea cea bună este aceea că răspunde la tratament, după cum veţi afla din rândurile următoare:
Sunt Maria Teodora. Părinţii îmi spun Măriuca. Sunt din judeţul Arges. Vineri, 11 nov. 2011, a fost ziua mea. Am împlinit doi anişori. Aş fi vrut să-mi serbez ziua de naştere alături de părinţii mei, de rude, de prieteni… Dar anul asta nu s-a putut. Poate la anul… Chiar în ziua asta am ajuns la Bucureşti. Şi chiar în ziua asta, părinţii mei au aflat un lucru groaznic. Diagnosticul meu: LEUCEMIE ACUTĂ LIMFOBLASTICĂ tip L2. Şi tortul comandat de tati mă aştepta acasă… mi-l luase bunicul de la cofetărie. Nimeni nu a venit pe la mine să mă felicite. Nici cadouri n-am primit. Şi mi-aş fi dorit o păpuşică. Care să semene cu mine: dragălaşă, brunetă, cu ochii de căprioară, uşor sfioasă şi cu nasul în vânt. Şi care să se plimbe cu mine prin pădurea din spatele casei şi cu care să mergem să stăm nas în nas cu animăluţele mele! Vor mai fi şi alte ocazii… Mami plânge, tati nu vorbeşte. Se uită unul la altul. Şi amândoi la mine. Dar eu ştiu sigur că mami nu mă va lăsa să mi se întâmple ceva rău. Niciodată! Acum sunt internată la Spitalul Fundeni. Sunt şi alţi copii în jurul meu. Nici ei nu vorbesc. Iar eu vreau la casa mea, la căţelul meu, la pisicuţa mea. Pentru ca dorinţa mea să se împlinească, am nevoie de ajutorul vostru. Al vostru, al tuturor. Pentru ca la anul să-mi pot sărbători ziua la mine acasă, am nevoie de un ajutor de aproximativ 100.000 euro pentru un tratament în străinătate. Îi aud vorbind despre Germania sau Austria. Am nevoie de gânduri bune şi de rugăciuni. Vreau să fiţi alături de mine şi să-mi simţiţi copilăria! Cu drag şi cu speranţă, Măriuca

Jurnalul Măriucăi

Vineri, 11 noiembrie 2011
De ziua ei, când tocmai împlineşte 2 ani, Măriuca vine în Bucureşti, la IOMC, cu diagnosticul de ANEMIE SEVERĂ. În urma analizelor de sânge efectuate de medicii de aici, este trimisă de urgenţă la Clinica de Hematologie de la Spitalul Fundeni. La Fundeni i se refac analizele şi se dă verdictul: LEUCEMIE ACUTĂ LIMFOBLASTICĂ TIP L2! Se dispune internarea. Măriuca rămâne în spital alături de părinţii ei. Familia este în stare de şoc. Luni, 14 noiembrie 2011 Măriuca încearcă să înţeleagă ce se întâmplă. La fel şi părinţii. Repetă la nesfârşit întrebările “de ce?”, “cum s-a întâmplat?”. Numai că nimeni nu răspunde. Astăzi s-a făcut prima puncţie medulară. Pentru consolidarea diagnosticului. Se aşteaptă rezultatele.
Marţi, 15 noiembrie 2011
Se face a doua puncţie medulară. Măriuca trebuie reechilibrată. În acest moment, Măriuca beneficiază de perfuzii cu masă trombocitară şi eritrocitară; alte perfuzii; tratament de inducţie (pe bază de cortizon), adică un tratament care pregăteşte organismul pentru ceea ce va urma: chimioterapia.
Miercuri, 16 noiembrie 2011
Măriuca este indispusă. O enervează branula şi o enervează firele de la perfuzii. De fapt, o enervează tot ce este în jurul ei. Halatele albe, acele medicinale, medicamentele. În continuare i se administrează Dexametazonă, alături de hidratarea intensă la care este supusă. Şi au început să i se umfle ochişorii. Refuză să se dea jos din pat şi să mănânce. Vrea doar cereale, fructe şi apă. Şi vrea acasă la ea!
Duminică, 20 noiembrie 2011
Măriuca a fost mutată la o rezervă. Se ştie că în timpul tratamentului cu citostatice, copiii trebuie să stea izolaţi într-o cameră sterilă. Dar oare aceasta rezervă garantează că, în momentul intrării în aplazie, nu va contacta vreun microb? Nu, nu garantează, atâta vreme cât spitalele noastre sunt pline de infecţii intraspitaliceşti rezistente la foarte multe dintre antibiotice. Sâmbătă, 19 nov. 2011, a venit în vizită unchiul Anduţ, fratele mamei. Dar primirea n-a mai fost ca de obicei: nu i-a mai sărit în braţe de bucurie. Doar l-a privit şi a plâns. Şi plânge ori de câte ori se deschide uşa. Pentru că în fiecare zi i se recoltează probe de sânge. Degeţelele ei deja se umflă din cauza înţepăturilor. Branula este schimbată din trei în trei zile. Totul este dureros. Cea mai marcantă este tristeţea. Şi faptul că nu înţelege de ce este acolo. Nu înţelege de ce după atâtea înţepături, nu pot pleca acasă. Ce poţi să-i explici unui copil de 2 anişori? Ce ar putea să-i raspundă “mami”, când ea ştie cât vor mai avea de stat prin spitale?… Se aşteaptă în continuare rezultatul probelor biologice pentru testul citogenetic şi cel molecular. Luni după-amiază, marţi, cel mai târziu, Măriuca începe primul protocol de citostatice. Vă vom ţine în continuare la curent cu starea ei de sănătate.
Luni, 21 noiembrie 2011
Am fost la Măriuca. Veste bună! Reacţionează la tratamentul de inducţie. Are în continuare de luat masă trombocitară. Dar cea de până acum deja arată rezultate favorabile. Trombocitele s-au dublat, aproape, faţă de momentul internării. Astăzi a început şi prima etapă a chimioterapiei. O perioadă grea pentru ea, anevoioasă, cu multe transformări. Impresionaţi peste măsură de cazul Măriucăi, duminică au fost să-i viziteze Alexandra şi Cezar Grigorescu, părinţii Evei-Maria, care tocmai s-a întors de la Augsburg, Germania. Au încercat să aline măcar un pic durerea părinţilor, să le explice prin ce etape vor trece, să-i încurajeze. Numai că este foarte greu să încurajezi şi să captezi atenţia unor oameni disperaţi, care au sentimentul că nu pot face suficient pentru copilul lor!… A venit şi primul răspuns oficial pentru internarea într-o clinică din străinătate. Este vorba de clinica din Pavia, Italia. Se poate merge acolo fie cu formularul E112 (e puţin probabil să-l putem obţine), fie contra cost. Şi ne pot primi din această săptămână. Condiţia este ca Măriuca să atingă anumite valori ale trombocitelor (peste 20.000) şi hemoglobinei (peste 8), ca să poată fi transportabilă.
http://www.mariateodora.ro
Donaţii
Transfer bancar în conturile: Alpha Bank România, Sucursala Dorobanţi
RON: RO19BUCU1111033079588RON
EURO: RO15BUCU1111033079587EUR
USD: RO59BUCU1111033079589USD
Titular: Neacşu Maria Teodora
Prin telefon: (număr apelabil numai din reţeaua Romtelecom) 0900900084 – 8 EURO/apel.
Tel. 0742797441.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: