Politica bâtei, aplicată de USL la Mihăeşti

În penultima duminică a lunii octombrie s-a sărbătorit ziua comunei în care s-au născut preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu şi vicepreşedintele acestui for, Simona Bucura Oprescu. Deloc întâmplător, cei doi fii ai satului sunt şi lideri ai filialei argeşene a PSD. Care partid are acolo primar şi s-a deplasat în tandem cu liberalii la sărbătoarea comunei, pentru a da un mesaj de unitate a USL.
Numai că liderii PDL le-au cam încurcat socotelile, deoarece acolo au găsit un grup numeros de tineri conduşi de senatorul Mircea Andrei, de prim-vicepreşedintele său, Cătălin Teodorescu, de “generalul” de la ISJ, Gabriel Bratu şi de alţi colegi de partid. Pesediştii care se simţeau mari şi tari în fieful lor au fost deranjaţi de prezenţa pedeliştilor şi după ce şi-au făcut curaj cu ceva produse alcoolice tradiţionale, au căutat să-i alunge pe “duşmani”, ca să vadă Costică boss-ul ce tari conţărani mai are! Şi cum ceilalţi nu se lăsau alungaţi dintr-un spaţiu public, de la îmbrânceli şi  înjurături scrâşnite printre dinţi s-a ajuns şi la schimburi de lovituri. Foarte curios, dar poliţiştii şi jandarmii prezenţi în număr destul de mare la faţa locului s-au cam făcut că plouă, de parcă abia aşteptau să-i vadă bumbăciţi pe oamenii senatorului Mircea Andrei. Intervenţia lor a fost tardivă şi destul de palidă, îndreptăţind opiniile celor care considerau că aceste instituţii nu pot sau nu vor să-şi facă datoria de apărătoare ale legalităţii, ordinii şi liniştii publice.
Scandalos de-a dreptul a fost modul în care au ieşit oamenii PSD-ului în presă cu reclamaţia că ei au fost de fapt agresaţi de cei de la PDL, care au stricat petrecerea oamenilor!… Fără a comenta ceea ce nu merită, ne vom mărgini numai să concluzionăm că USL simte deja cum îi fuge pământul de sub picioare şi se lasă pradă tentaţiei de a apela la argumentul bâtei şi pumnului în gură, pe modelul atât de cunoscut din vremuri pe care naivii le puteau crede apuse definitiv.

Vladimir ALBU

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

<span>%d</span> blogeri au apreciat: