PDL trebuie să câştige alegerile pentru viitorul României!

Aceasta este convingerea exprimată de către preşedintele organizaţiei municipale din Curtea de Argeş, Ştefan Lăzăroiu. Tânărul şi ambiţiosul om de afaceri a intrat în politică în luna mai a anului trecut. În ciuda timpului scurt care s-a scurs, a reuşit să ardă multe etape şi să se impună în colegiul unde s-a decis să candideze la postul de deputat ocupat vremelnic de pesedistul Mircea Drăghici. Domnia sa ne-a acordat cu amabilitate un amplu interviu, din care am selectat cele mai importante pasaje, pentru ca toţi cititorii noştri să se apropie de omul Ştefan Lăzăroiu.
* Ce v-a determinat să vă avântaţi în vâltoarea politicii?
** Dacă m-aţi fi întrebat “cine”, aş fi răspuns fără ezitare senatorul Mircea Andrei. Domnia sa m-a convins cu proiectul pe care-l avea pentru judeţul Argeş şi când mi-a propus să-i vin alături, nu l-am putut refuza.
* N-aţi vrea să fiţi mai explicit?
** Ca oricare argeşean care nu se lasă orbit de vorbe, şi eu aş fi vrut mai mult pentru comuna şi pentru judeţul meu. Iar impresia că de 20 de ani se bătea pasul pe loc şi nu puteam ieşi cu niciun chip din întuneric, devenea certitudine cu fiecare nouă zi. Dl. senator a apărut ca omul de care aveam absolută nevoie şi i-am convins şi pe mulţi dintre prietenii mei să-i vină în sprijin, pentru că toţi ştim că forţa echipei este net superioară celei individuale.

Mereu aproape de oameni

* Care a fost strategia de abordare a electoratului?
** Am decis că trebuie să fiu mereu aproape de oameni şi cu ajutorul celor care mi-au fost alături, am reuşit să-mi îndeplinesc obiectivul. Nu mi-a fost uşor să fiu în mijlocul lor atât la vreme de sărbătoare, cât mai ales când s-au aflat la strâmtoare. Cred că i-am convins că “sunt suflet în sufletul neamului meu” argeşean…
* De ce aveţi ambiţia de a ajunge deputat: să vă satisfaceţi orgoliul personal, să vă îmbogăţiţi şi mai mult sau să intraţi în istorie?
** A treia variantă este corectă: vreau să fac istorie alături de semenii mei, îmbunătăţindu-le viaţa şi îndeplinind toate promisiunile uitate de predecesori!
* Dac-ar fi atât de simplu, de ce n-au făcut-o ceilalţi?
** Pentru că dumnealor s-au gândit mai mult la binele propriu, decât la cel al argeşenilor! N-au avut rădăcini aici, au fost trimişi să candideze pentru partid şi nu le-a păsat de durerile oamenilor. Eu sunt de-al lor şi nu mai suport înşelarea permanentă a speranţelor oamenilor.
* De ce credeţi că i-aţi putea convinge că veţi fi cu adevărat altfel?
** Sunt convins că deja i-am convins prin tot ceea ce am făcut până acum. Eu n-am nevoie să mă îmbogăţesc, căci Dumnezeu m-a ajutat ca la o vârstă destul de tânără să am cam tot ce-şi poate dori un om normal: o familie reuşită, copii minunaţi, o afacere prin care ofer locuri de muncă şi demnitate unor semeni… Şi, mai mult decât orice, cred că împreună cu colegii am dovedit o seriozitate care impune!

“Nu mă tem de Mirciulică!”

* Cum veţi reuşi să depăşiţi handicapul, nu ştiu cât de teoretic sau practic, pe care-l are orice candidat în faţa deputatului în funcţie, cu care s-au obişnuit oamenii? Nu vă temeţi de înfrângere?
** Acel handicap, despre care nu pot spune că n-a existat, cred că a fost deja depăşit. Şi dacă mai aveqm îndoieli, acestea s-au risipit la hramul bisericii de la Cerbureni, unde deputatul a lipsit. Oamenii spuneau că s-a temut să dea ochii cu mine. Eu nu mă pronunţ în acest sens, poate că a avut treburi mai importante pe la Bucureşti, dar pot afirma cu toată tăria: NU MĂ TEM DE MIRCIULICĂ!
* Care credeţi că sunt părţile sale tari?
** Presupusa experienţă administrativă, uşurinţa cu care face promisiuni oricât de extravagante şi, până de curând, faptul că era copilul de suflet al liderului său judeţean. Cum n-a valorificat prin mai nimic aceste atuuri, i-aş sugera să-şi caute alt colegiu sau să accepte vreuna dintre teoreticele invitaţii, cu care se laudă că ar fi bombardat din nu ştiu câte judeţe, pentru că este omul care răspunde de banii PSD-ului. Poate aşa ar putea să-i păcălească încă odată pe cei care nu-l cunosc, pentru că pe la noi nu mai ţine figura, căci argeşenii sunt inteligenţi şi nu fac de două ori la rând aceeaşi greşeală!
* Ce credeţi că v-ar putea avantaja pe dvs.?
** Faptul că m-am născut aici, trăiesc de când mă ştiu pe aceste locuri şi vreau ca peste câţiva ani copiii mei să nu simtă nevoia să-şi construiască viitorul departe de locurile natale, cum se întâmplă acum! Sunt convins că acest mesaj a fost perceput corect de oamenii din colegiu şi că dorinţele lor coincid cu ale mele.
* Să înţelegem că lupta electorală va fi o formalitate?
** Ar fi cea mai mare greşeală într-un judeţ dominat de peste 20 de ani de PSD! Lupta va fi dură şi nu avem dreptul s-o pierdem, pentru că i-am condamna pe oameni la alţi 20 de ani de întuneric. PDL trebuie să câştige alegerile viitoare pentru viitorul României! Iar noi, argeşenii, cu deosebire cei din colegiul meu, avem datoria realizării unui scor electoral cât mai bun, pentru a ne putea cere drepturile la viitorul guvern. Iar aceste drepturi înseamnă dezvoltare durabilă.

Autostrada, obiectiv prioritar pentru Guvernul Boc

* Ce rol are în această dezvoltare Autostrada Piteşti-Sibiu, prin Curtea de Argeş?
** În cursul acestei luni, liderul naţional al PDL, premierul Emil Boc, împreună cu alte personalităţi ale partidului a fost la Piteşti, când senatorul Mircea Andrei a fost ales preşedinte al Comisiei Juridice şi de Politici Externe. La finalul discursului său a spus că această autostradă este un obiectiv prioritar pentru guvern.
 * În ce măsură poate ajuta alegerea senatorului Andrei la realizarea acestui obiectiv de cea mai mare importanţă pentru zona noastră?
** Faptul că dumnealui este membru al BPN al PDL îi permite să pledeze cauza zonei Curtea de Argeş cu voce auto-rizată care, în mod sigur, va fi ascultată cu toată atenţia. Ştiu că s-au spus vrute şi nevrute pe această temă, dar vă asigur că senatorul Mircea Andrei este un luptător care nu acceptă nici măcar ideea înfrângerii! Zona noastră se poate dezvolta pe baza turismului şi agriculturii, iar noi avem aici destule proiecte de acest gen. Autostrada ne va deschide lumea, iar Valea Argeşului, în timp, va ajunge să rivalizeze cu Valea Prahovei!

“Nu racolăm primari, vin singuri la noi!”

* De aproape un an de zile se vorbeşte insistent despre racolarea primarilor de către PDL prin şantaj cu dosare, promisiuni de finanţare a unor proiecte sau de sprijin pentru cele care s-a împotmilit. Ce ne puteţi spune despre acest subiect?
** Este o diversiune a adversarilor politici: noi nu racolăm primari, vin singuri la noi, pentru că i-am convins prin fapte că vrem binele comunităţilor locale şi că, efectiv, putem să-i ajutăm! De ce-ar rămâne undeva unde li se cere mereu, fără să li se dea ceva, care să-i ajute să-şi onoreze promisiunile electorale?
* Aţi avut ceva meciuri şi cu primarul de la Curtea de Argeş. De ce s-a schimbat radical situaţia?
** Aşa este: lipsa dialogului ne-a dus în situaţia unor evaluări incorecte de ambele părţi. Când am reuşit să ne cunoaştem cu adevărat, am înţeles că aveam multe puncte în care concepţia sa asupra dezvoltării oraşului era apropiată, dacă nu chiar similară cu a senatorului Mircea Andrei. Atunci era de-a dreptul absurd să ne războim şi am bătut palma pentru viitorul oraşului şi al zonei, care înseamnă colegiul.
 * Va candida Nicolae Diaconu pentru PDL anul viitor?
** Acum nu avem timp de asemenea lucruri mărunte. Dumnealui va face opţiunea la timpul potrivit şi vom lua act de ea. Deocamdată suntem preocupaţi de a trece la execuţia acelui Plan Integrat de Dezvoltare Urbană, finanţat cu 14 milioane de euro. Acesta înseamnă asfaltarea a 47 străzi, în lungime de circa 35 km, amenajarea a două centre sociale şi supravegherea video a oraşului.
* S-a ajuns la evaluarea ofertelor şi totuşi a apărut posibilitatea unui nou blocaj. Cum explicaţi acest lucru, după ce însuşi premierul Boc l-a asigurat pe primarul Diaconu de sprijinul său?
** Firma care încearcă acum să blocheze mecanismul licitaţiei de execuţie nu este apropiată de PDL, ci de PSD! A apărut la începutul acestui an şi din datele de care dispunem, se conturează probabilitatea ca partidul în care este primarul vrea să-l pedepsească pentru faptul că a ajuns să dialogheze prea mult cu noi pentru gustul baronilor roşii, care fac legea în Argeş de peste 20 de ani. Dar am convingerea că dreptatea va triumfa şi proiectul va intra în execuţie şi banii nu se vor pierde!
* Este regionalizarea o temă falsă, aşa cum spun cei de la USL?
** Eu sunt convins că este mai reală şi mai actuală decât oricând. Asta dacă vrem să stopăm risipa banilor publici şi să avem o administraţie flexibilă şi eficientă. Ideea noastră este aceea de a reînvia istorica regiune a Argeşului, cu actualele judeţe Olt, Vâlcea şi Dâmboviţa. Sunt posibile şi alte variante, dar ţinem ca Piteştiul să fie capitala. Şi vă garantez că senatorul Andrei va reuşi această performanţă, fie că vor sau nu cei de la USL, care se tem că pierd puterea din mână, ceea ce nu le-ar ierta-o niciodată clientela. Este, într-adevăr, o prioritate pentru noi, şi nu dintr-o ambiţie, ci dintr-o necesitate impusă de acea dezvoltare durabilă despre care am tot vorbit!
* Un mesaj pentru cititorii noştri.
** Contaţi pe noi, cei de la PDL, pentru că nu vă vom dezamăgi!

A consemnat Eva ADAM

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: