Nicolae Diaconu, tot mai singur printre pesedişti

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că vechea prietenie care i-a legat pe primarul din Curtea de Argeş şi pe fostul subprefect, actualul deputat, s-a rupt. Nicolae Diaconu şi-a concentrat eforturile pe marea asfaltare şi n-a mai avut timp şi poate nici nu l-a mai tras inima să se preocupe de realegerea lui Mircea Drăghici. Asemenea atitudine a fost asociată unei trădări şi-atunci prietenia s-a răcit. Fiind coordonator politic de zonă, parlamentarul a vrut să se substituie liderului PSD Curtea de Argeş, pe care anul trecut n-a reuşit să-l dea jos din funcţie – dacă e să credem vocile din interiorul partidului, care susţin că îl convinsese şi pe liderul judeţean, Constantin Nicolescu, să-l mazilească. Pe de altă parte, nici prietenul Costel Panţurescu nu-l poate ierta pentru că nu l-a susţinut îndeajuns ca să ajungă viceprimar în 2008, başca faptul că a rămas ataşat de deputatul Mircea Drăghici.
Anul trecut, Ninel Diaconu a fost salvat de nevoia colegilor de a avea un şef care nu se prea omora cu firea pentru acţiunile de partid. Acum însă încep să se teamă că i-ar putea părăsi, mai ales după ce a declarat că nu va mai candida în cazul în care nu va putea trece la marea asfaltare, blocată de două ori consecutiv pe SEAP. Unora nu le-a scăpat faptul că n-a precizat pentru ce formaţiune politică va candida şi au început să-l bănuie de joc dublu după recentele întâlniri pe faţă cu Ştefan Lăzăroiu. “Eu nu fac politica USL, PSD sau PNL, ci politica oamenilor care m-au ales. Păstrez relaţii bune cu toţi parlamentarii care pot susţine proiectele benefice oraşului”. Aceste declaraţii au fost interpretate în fel şi chip şi oricine are spirit practic poate înţelege că mai bine decât Ştefan Lăzăroiu şi senatorul Mircea Andrei nu-l poate ajuta altcineva.
Dacă mai luăm în calcul şi faptul că Diaconu este mai puţin interesat de înfiinţarea USL decât Drăghici, care are nevoie de un vehicul electoral care să-l ducă spre al doilea mandat, adevărul începe să se întrezărească. Şi asta cu atât mai mult cu cât viceprimarul pe care şi l-a dorit acum mai bine de 3 ani, liberalul Costinel Vasilescu, vrea să fie el candidatul USL la postul de primar. Deşi stau la serviciu uşă-n uşă, cei doi dau ochii unul cu altul mai puţin decât o fac cu alegătorii şi au ajuns să se dueleze de la distanţă prin conferinţele de presă pe care le susţin separat, nu ca înainte. Ceea ce va urma este de bănuit, dar ar fi mai bine să lăsăm timpul să ne dea răspuns la toate întrebările…

Eva ADAM

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: