Avem prezent şi, deopotrivă, viitor: Nicu “Fluieraşul”, Nicoleta Claudia şi David!

Petrecerea câmpenească de la Poenărei a prilejuit celor prezenţi cunoaşterea unor artişti care sunt într-adevăr “suflet în sufletul neamului lor”. Nicu Cătănoiu este un demn urmaş al miticului şi mioriticului zeu Pan. În mâinile sale fluierul pare fermecat, putând exprima orice sentiment şi adaptându-se la orice gen de muzică. Artiştii de la “Hanul Drumeţului” l-au filmat în extaz pe când le demonstra că poate să facă orice cu flautul lui minunat, chiar şi să cânte muzică de jazz. Urmărindu-l, multora le-a venit în minte uluirea pe care a trăit-o la Iaşi Franz Liszt, în preajma revoluţiei de la 1848, când Barbu Lăutaru i-a repetat la cobză “Rapsodia maghiară”, pe care o auzise cântată de marele compozitor la pian. Bineînţeles, păstrând proporţiile… “Omul ăsta e nemaipomenit, aş putea spune chiar extraterestru”, s-a făcut auzită o voce strangulată de emoţie. Şi Nicu Cătănoiu a dovedit şi valenţe de operator de film, fiind un paradox în mişcare, cu pălăriuţa sa ciobănească.
Nicoleta Claudia Bădoiu are toate calităţile pentru a putea visa la o carieră în muzica populară. Condiţia de bază este să aibă o clipă de noroc, pe care să n-o lase să treacă pe lângă ea. Vocea o ajută, idem prezenţa scenică, iar munca, fără îndoială, nu-i este străină. Melodiile sale i-au încântat pe ascultători, iar aplauzele cu care a fost răsplătită au fost mai mult decât grăitoare. Mult succes, fată dragă!
David Sturzeanu este la Şcoala de Artă din Piteşti şi se pricepe de minune nu numai să-şi poarte cu mândrie costumul popular, dar şi să cucerească auditoriul cu vocea-i caldă, deşi încă în formare. Timbrul special, lipsa de inhibiţii dată de lecţiile de canto (pentru care a fost premiat la Mioveni) şi faptul că stăpâneşte atât orga, cât şi fluierul, îl recomandă pentru o carieră solidă şi de foarte lungă durată.
Cu ei ne mândrim şi îi aşteptăm să ne mângâie sufletele şi la viitoarele întâlniri ale fiilor satului Poenărei. Îi aşteptăm să confirme şi pe marile scene naţionale şi, de ce nu, ale lumii. Vă ţinem pumnii, dragii noştri!

Eva ADAM

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: