Turneu european de tenis de câmp la Curtea de Argeş

În 27 iulie, pe baza sportivă modernizată de lângă ştrand s-a desfăşurat ceremonia oficială de deschidere a partidelor de calificare din Grupa C a Campionatului European rezervat fetelor de la categoria 16 ani. Evenimentul este fără precedent în istoria multiseculară a oraşului şi cei prezenţi au fost emoţionaţi când s-au intonat imnurile naţionale pentru reprezentativele din Belarus, Germania, Grecia, Serbia, Slovacia, Suedia şi România. Saluturile şi urările de succes le-au rostit primarul Nicolae Diaconu, preşedintele Comitetului de organizare, Ioan Cozma şi directorul turneului, prof. Gheorghe Borţan. Din asistenţă n-a lipsit lumea bună a oraşului şi o puternică delegaţie a PDL, în frunte cu Ştefan Lăzăroiu, Dumitru Duinea, Vasile Sabie, Gheorghe Nicuţ, Victor Suhan, Gheorghe Alecsei, dar nici oameni de afaceri şi sponsori precum Aurel Ilea, Mihai Badea sau Nichita Sandu.

O adevărată minune

Aşa au caracterizat majoritatea celor care nu s-au opus proiectului de modernizare a bazei sportive de tenis de câmp. Şi aceasta pentru că în mai puţin de o lună de zile, acolo s-a făcut mai mult decât în 20 de ani, după cum spunea Vasile Sabie. Maidanul cu mizerii aflat în stăpânirea câinilor vagabonzi s-a prefăcut peste noapte într-un loc civilizat demn să găzduiască o competiţie de asemenea anvergură. Totul a fost posibil datorită banilor investiţi inteligent, a muncii fără preget şi a înverşunării de a depăşi toate piedicile puse de interese meschine. Pentru că folosinţa asupra terenului a fost solicitată de prin martie sau aprilie, dar datorită opoziţiei apărute în legislativul municipal, lucrările au demarat abia la începutul lunii iulie. Vasile Sabie a denunţat manevrele viceprimarului liberal Costinel Vasilescu, omul care voia ca terenul în cauză să ajungă la o firmă prietenă, pentru construirea unui depozit de materiale de construcţii, deşi zona era destinată sportului şi agrementului. Acesta a spus că aceia care i s-au alăturat nu sunt liberali adevăraţi. Deşi nu i-a numit, îi viza pe Ioan Ghiţă şi pe Sorin Sorescu, cel care a ruinat ştrandul. În opoziţie cu aceştia, i-a lăudat pe Nicolae Derviş, Cristian Mitrofan şi Gheorghe Popa, aleşi locali care au votat în spirit liberal pentru dezvoltarea oraşului. Cel mai elogiat a fost Ioan Cozma, sufletul celor care au înfăptuit minunea din urbea Basarabilor.
Echipa României pornea ca favorită a calculelor hârtiei în competiţie, datorită locurilor ocupate de fetele noastre în clasamentele Federaţiei Internaţionale de Tenis şi, după prima zi de întreceri, urma să înfrunte Slovacia în prima semifinală, iar Germania pe învingătoarea dintre Belarus şi Grecia. Primele două clasate din grupa de la Curtea de Argeş urmau să se califice în finala de la Leysin (Elveţia), cu omoloagele din celelalte grupe jucate în Cehia, Italia şi Turcia. Succes fetelor noastre! (Ziarul nostru a intrat în tipografie înainte de încheierea finalei, astfel că vom reveni cu amănunte în ediţia viitoare).

Vladimir ALBU

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: