Olimpiada internaţională de chimie – argeşeanul Alexandru Sava şi echipa sa a adus României medalia de argint

Alexandru Sava şi-a încheiat glorios cariera de elev. Absolventul Colegiului Naţional “Vlaicu Vodă” îşi va începe viaţa de student în Marea Britanie, la prestigioasa Universitate Cambridge, datorită rezultatelor de excepţie obţinute. Anul trecut, la Tokyo (Japonia), a obţinut medalia de bronz la Olimpiada internaţională de chimie, iar acum a reuşit să urce cu lotul naţional încă o treaptă, căci a luat argintul la Ankara (Turcia). Coechipierii săi au fost Tudor Bălan, de la “Costache Negruzzi”(Iaşi) şi Vlad Băcăuanu, de la Liceul interna-ţional de informatică din Bucureşti. Un alt component al lotului ţării noastre, George Silvian Baltac, de la “N. Basarab”, de la Olteniţa, judeţul Călăraşi, a reuşit să obţină madalia de bronz.
Alexandru Sava este nepotul primarului Vasile Sava, de la Albeştii de Argeş, părinţii săi lucrează în domeniul afacerilor şi îi asigură tot sprijinul fiului care le-a îndreptăţit toate speranţele. Fost căpitan
al echipei de volei a colegiului, tânărul pregătit de fostul director Gheorghe Costel a sacrificat pasiunii sale pentru fascinantul domeniu al chimiei multe din plăcerile vârstei. Extrem de serios, acesta doreşte să se dedice cercetării într-un domeniu de avangardă şi este foarte probabil să nu se întoarcă prea curând în ţară. Trist, dar adevărat: la ora actuală, aici nu are condiţiile necesare pentru a-şi îndeplini visele. Mulţi dintre cei care îl cunosc pe Alexandru Sava estimează că are tot ceea ce trebuie pentru a-i călca pe urme compatriotului Palade, care s-a realizat ca om de ştiinţă în SUA, munca sa de cercetare fiind răsplătită cu un Premiu Nobel. Ar fi extraordinar dacă s-ar întâmpla aşa şi noi îi dorim lui Alexandru, aflat acum într-o binemeritată vacanţă la mare, urmată de un traseu turistic care include şi Lacul Sf. Ana, să depăşească toate previziunile!

Eva ADAM

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: