USL Argeş suferă de paralizie infantilă

Mărturisesc că prima dată când am auzit acest diagnostic, am crezut că este vorba despre o figură de stil. M-am convins că specialiştii n-au greşit cu nimic şi le cer iertare. Într-adevăr, în Argeş baza pentru USL este PSD. Numai că acesta fără liderul său, Constantin Nicolescu, este total debusolat. Am dovedit acest lucru la “Rapsodia păstorească” de la Corbi, unde pesediştii mi-au făcut impresia unor copii orfani. Delegaţia lor n-a mai avut consistenţa de altădată, nici prestanţa sau impresia de forţă cu care se impuneau în faţa tuturor. Ba mai mult, aproape că stârneau milă. Îmi asum riscul de a şoca, dar cei care au fost de faţă ştiu că nu exagerez cu nimic. Deputatul Mircea Drăghici a fost unul dintre copiii de suflet ai lui Nicolescu. Habar n-aveam de ce l-a cam îndepărtat de la sânul său până în acea zi. Atunci am înţeles că papaşa l-a citit că nu va avea niciodată anvergura sa. Şi că oricât s-ar chinui, nu-i va putea călca pe urme decât cu riscul de a nu mai putea ieşi de-acolo. Vremea vechilor politruci, gen don Felipe, a cam apus, iar din urmă nu vine decât Radu Vasilică, pentru care Nicolescu a dat-o la o parte pe Simona Bucura-Oprescu.
Cine ar putea să se impună în aceste condiţii în faţa liberalului Iani Popa sau a conservatorului Cornel Lazăr? Urmaşul lui Miuţescu nu s-ar fi sfiit să-i facă pantofii lui Nicolescu, fie şi pentru că obişnuinţa e a doua natură. Dar nici măcar cineva care ar avea slugărnicia în genă n-ar face-o cu altul dintre pesediştii care nu se încumetă să îmbrace giulgiul mortului politic în care s-a ascuns fostul stăpân al Argeşului! Şi nu e cazul nici cu Popa, nici cu Lazăr. Pendiuc e un bun primar la Piteşti, dar n-are privirea de viperă a lui Nicolescu şi nu e capabil să paralizeze pe nimeni numai fulgerându-l din ochi. Şi asta pentru că e ştiut dintotdeauna: stăpânii, ca şi slugile se nasc, nu se fac! Iar dacă PSD şi-a pierdut stăpânul, USL nu are cap în Argeş şi pierde teren pe zi ce trece. Timpul deja nu mai lucrează în favoarea sa. Din câte am aflat, la fel de patetic este şi PNL, fapt dovedit la aniversarea a 136 ani de existenţă. Nu voi spune mai mult, ca să nu fiu acuzat de răutate gratuită.
Ştiu că atât printre pesedişti, cât şi printre liberali sunt destui oameni de onoare, care chiar vor să se pună în slujba oamenilor cu toate capacităţile de care dispun. Din păcate, se vor irosi alături de nişte lideri care nu mai au viitor. Şi e păcat că se va întâmpla aşa, dacă nu se vor trezi la timp şi vor continua să se închine idolilor cărora le-au făcut piedestale din trupurile lor. E timpul să conştientizeze realitatea şi să realizeze că nu se poate construi nimic viabil pe temelii de ură şi răzbunare, împroşcând în jur veninul dezbinării. Avem semnale că în perioada următoare ni se vor alătura tot mai mulţi oameni de bună credinţă. Noi îi vom primi, pentru că ştim că numai împreună, polarizând toate energiile creatoare, putem ieşi din marasmul minciunii şi crizelor parcă fără de sfârşit.

Virgil BACIU

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: