Indecenţi faţă de memoria Brătienilor

La ora la care scriu aceste rânduri, nu îmi este clar de ce protocolul de colaborare al Uniunii Social-Liberale Argeş a fost semnat în mare secret. Firesc era ca evenimentul să aibă loc cu presa de faţă. Protagoniştii au vrut altfel. N-au anunţat ce urma să se întâmple vineri, 18 martie, la Vila Florica. Şi-au pus oameni de încredere să-i filmeze şi să-i fotografieze când au parafat acordul, iar materialele video şi pozele au ajuns la presă ulterior.
Bănuiesc că discreţia a fost cerută de Constantin Nicolescu. N-am să-mi bat capul acum ca să intuiesc motivele. Poate că preşedintelui pesedist îi va fi fost teamă ca DNA să nu-l cheme la noi audieri chiar în ziua semnării protocolului în cazul în care informaţia era mediatizată din timp. Indiferent care este explicaţia, opţiunea pentru secretomanie decredibilizează şi mai consistent o construcţie politică oricum anormală doctrinar şi nu numai.
N-am să mai repet că îl dispreţuiesc pe preşedintele Băsescu şi că nu-mi place deloc PDL. Cred, însă, că scopul nu scuză mijloacele. Vreau schimbarea, dar, credeţi-mă, n-am să accept orice şi pe oricine doar de dragul schimbării. Sau am o alternativă sau prefer ca în ziua votului să nu mă prezint la urne. Felul în care Constantin Nicolescu, Iani Popa şi ceilalţi lideri ai USL Argeş au înţeles să managerieze primul pas oficial al Uniunii în acest judeţ mi-a întărit convingerea că anul viitor nu are rost să mai votez.
M-a deranjat profund şi sincer că locul ales pentru semnarea documentului a fost Vila Florica. Vina le aparţine lui Iani Popa şi deputatului Andrei Gerea. Cei doi, în calitatea lor de vremelnici conducători ai PNL Argeş, s-au dovedit indecenţi faţă de memoria Brătienilor, acceptând sau chiar având ei înşişi iniţiativa ca acest reper istoric să fie gazda oficializării pactului cu neocomuniştii. Popa şi Gerea şi-au dat arama pe faţă.
În urmă cu câţiva ani, prin 2005, pe vremea când PNL era aliatul PD, Andrei Gerea reclama în Parlament că Vila Florica a fost transformată de PSD în loc de chiolhanuri. Gerea îl acuza, vehement, pe Victor Ponta, pe atunci preşedintele tinerilor social-democraţi, că nu şi-a plătit băutura şi mâncarea servite la petrecerile date de pesedişti în casa Brătienilor. Zilele trecute, la Vila Florica, acelaşi politician a bătut palma cu colegii lui Ponta.
Nu doar atât. S-a îmbrăţişat şi s-a pupat pe obraji cu Constantin Nicolescu, cel pe care, în aceeaşi perioadă amintită mai sus, îl critica fără menajamente, tot de la tribuna Parlamentului, reproşându-i că ar fi contribuit la falimentarea uzinei Aro Câmpulung. Realitatea că regimul Băsescu este o pacoste pentru români nu reprezintă, sub nicio formă, o scuză pentru peneliştii care astăzi ling acolo unde, altădată, au scuipat vârtos.

Mihai Paul CODUNAS
mihaipaulcodunas@yahoo.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: