Valcon Roofs – nr. 1 în acoperișuri

Sistem de jgheaburi şi burlane

FRUMUSEŢEA VINE DIN EXTERIOR

Jgheaburile şi burlanele asigură o colectare eficientă şi drenarea precipitaţiilor de pe acoperişul casei tale. Cu mai mult de 60 componente în dimensiuni standard, Lindab îţi oferă cel mai complet sistem de colectare a apelor pluviale de pe piaţă, compatibil cu orice sistem de învelitoare: ţigle ceramice sau din beton, şindrile bituminoase, ţigle metalice sau tablă făltuită. Lindab Rainline este confecţionat din oţel zincat la cald şi protejat multistrat pe ambele feţe pentru o comportare ireproşabilă în timp. Cei peste 50 ani de experienţă în producţie şi cooperarea îndelungată cu montatorii specializaţi ne-au ajutat să perfecţionăm sistemul de jgheaburi şi burlane LindabRainline în folosul tău. Sistemul include jgheaburi semicirculare de Ř125 mm, Ř150 mm şi Ř 190mm; jgheaburi rectangulare de 136 mm şi burlane de Ř 87mm, Ř100 mm şi Ř120 mm.
Avantajele LindabRainline, pe scurt:
• sistem complet şi flexibil;
• 8 culori clasice sau moderne;
• compatibil cu orice tip de învelitoare;
• pentru construcţii noi sau renovări;
• gamă largă de forme şi dimensiuni;
• uşor de instalat şi întreţinut;
• îmbinări 100% etanşe.

Culori

Vă recomandăm să consultaţi mostre de la Lindab înainte de a lua decizia finală asupra culorii comandate.

Montaj

LindabRainline se montează uşor, nefiind necesară folosirea chitului, siliconului, cositorului ori a oricărui alt mate-rial special de etanşare. Siguranţa îmbinărilor la jgheaburi este dată de garniturile din cauciuc cu care sunt prevăzute elementele de legătură şi de închidere, iar burlanele şi accesoriile acestora sunt mufate şi se întrepătrund într-un mod coerent şi practic.

Protecţie anticorozivă

Jgheaburile şi burlanele Lindab sunt fabricate din oţel galvanizat, pentru o excelentă protecţie anticorozivă, peste care se aplică vopsea în tehnologie multistrat. Aceasta ajută la creşterea rezistenţei anti-coroziune şi radiaţii ultraviolete, având de asemenea excelentă rezistenţă la abraziune şi zgâriere accidentală. Protecţia multistrat aplicată pe jgheaburile şi burlanele Lindab respectă cele mai exigente standarde de protecţie a mediului.

Garanţie

Toate sistemele Lindab sunt garantate 15 ani. Un produs original Lindab va fi însoţit întotdeauna de Certificat de Garanţie.

CÂRLIGELE DE SUSŢINERE

Montaţi primul şi ulti-mul cârlig al tronsonului de jgheab şi întindeţi sfoara de aliniere în trei puncte: la interiorul, la baza şi la muchia exterioară a jgheabului. Luaţi în calcul o pantă între 2.5 şi 4 mm/m pentru a facilita scurgerea apei către punctele de colectare. Cârligele de jgheab se montează aliniate la sfoară, în dreptul fiecărui căprior, la maxim 90 cm distanţă între ele. Dacă jgheabul are mai mult de 10 metri lungime, se vor monta scurgeri pe ambele capete ale acestuia.

RACORDUL JGHEAB-BURLAN

Marcaţi pe jgheab punctele de colectare folosind pâlnia colectoare. Executaţi un decupaj în jgheab folosind un fierăstrău de metal sau foarfeci de tablă şi îndoiţi marginile tăiate în jos pentru a forma muchii picurătoare. Agăţaţi partea interioară a pâlniei colectoare de jgheab, aşezaţi pâlnia la poziţie şi presaţi clema de fixare peste marginea exterioară rotunjită. Atenţie! Nu folosiţi polizorul unghiular la tăierea jgheaburilor.

CAPACE DE JGHEAB

Capacul de jgheab de la Lindab poate fi montat la ambele capete ale jgheabului datorită formei simetrice. Este prevăzut cu garnitură din cauciuc EPDM pentru etanşare şi dinţi autoblocanţi pentru fixare rapidă şi sigură. Se aşează la poziţie şi se loveşte uşor cu podul palmei sau ciocanul de plastic până la fixarea completă.

PIESA DE ÎMBINARE

Aşezaţi cele două tronsoane de jgheab pe cârlige cu muchiile apro-piate, după care agăţaţi piesa de îmbinare la partea interioară, în mod egal pe ambele jgheaburi. Agăţaţi clapeta de fixare pe marginea exterioară, presaţi piesa de îmbinare peste jgheaburi şi închideţi clapeta, dupa care îndoiţi siguranţa peste. Garnitura din cauciuc EPDM fixată pe piesa de îmbinare etanşează perfect şi rezistă foarte bine timp îndelungat.

SCURGERI

Realizarea tronsoanelor de scurgere se face de sus în jos. Mai întâi se determină lungimea prelungitorului intermediar prin măsurători efectuate la poziţie, se debitează prelungitorul intermediar şi se montează la poziţie folosind două coturi ajustate. Se trasează poziţia burlanului vertical pe perete şi se montează brăţări de susţinere tip SSVH sau SVSTI, în aşa fel încât să existe câte o brăţară de fixare la îmbinarea burlanului cu alte componente sau la îmbinarea a două burlane.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: