Lipsa lui Nicolescu slăbeşte USL în Argeş

Procurorii de la DNA Piteşti au, cu siguranţă, umor. Negru pentru unii, căci l-au reţinut pe Constantin NIcolescu, preşedintele Consiliului Judeţean şi liderul PSD Argeş, chiar de ziua lui Ceauşescu, în 26 ianuarie. Acesta a fost acuzat de fapte de corupţie şi de gestionare frauduloasă a unor fonduri, inclusiv europene, cu care s-au reparat nişte şcoli după inundaţiile din 2005. A doua zi, Tribunalul Argeş i-a dat mandat de arestare pentru 29 zile. La aflarea veştii, omnipotentul om politic a suferit un atac cerebral şi i s-au acutizat problemele de circulaţie a sângelui spre inimă. Dus cu ambulanţa la Spitalul Judeţean, a fost trimis la Spitalul de Urgenţă “Floreasca” din Bucureşti, unde în zilele următoare a fost şi operat pe cord deschis.
Colegii de partid, în frunte cu Victor Ponta şi Adrian Năstase, au declanşat o acţiune la nivel naţional, chemând lumea să se solidarizeze cu cauza lui Constantin Nicolescu. Au urmat demostraţii de protest în toată ţara, pe modelul celei de la Piteşti, mediatizate la maxim. În 2 februarie, la recursul judecat la Curtea de Apel Piteşti, avocaţii săi au avut câştig de cauză şi Constantin Nicolescu a fost repus în libertate pentru cercetări, având însă interdicţia de a părăsi ţara. Zilele trecute a revenit acasă, urmând să intre într-un program de recuperare, atunci când sănătatea îi va permite. Apropiaţii săi spun că bolnavul are o pareză şi greutăţi în exprimare, iar familia încearcă să-l protejeze pe cât posibil, ţinându-l departe de muncă.
La ora actuală, numele lui Constantin Nicolescu este legat organic de particula “fost”, apropo de funcţiile pe care le-a ocupat: director la IATSA, prefect, senator, omul cel mai puternic din Argeş. Prezentul – din punct de vedere omenesc – îi este de plâns, viitorul, în cel mai bun caz incert. În 5 februarie s-a semnat protocolul în urma căruia s-a născut USL, coaliţia opoziţiei alcătuită din PNL, PC şi PSD. În Argeş, această structură politică pare să se fi născut moartă, pentru că nu are un lider capabil să-l înlocuiască pe Constantin Nicolescu. Iani Popa şi amicul său mai nou, Lulu Vasilescu, întrupat din nefiinţă când a mirosit ciolanul unei noi funcţii grase, nu pot atinge nivelul tandemului pesedist Filip Georgescu-Tudor Pendiuc, iar toţi nu fac cât cel ce zace pe patul de suferinţă, singurul care putea să pună ordine în gloata flămândă de câştiguri şi onoruri. În aceste condiţii, USL rămâne în Argeş un uriaş cu picioare de lut, dar lipsit de cap.

Oana PORTOCALĂ

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: