Ziua comunei Cepari
Primarul Gheorghe Minculete a ţinut să marcheze ziua localităţii pe care o conduce cu inaugurarea unui obiectiv cultural de mare interes pentru comunitate: în 5 decembrie s-a tăiat panglica inaugurală (la modul simbolic) pentru noul cămin cultural din centrul localităţii, investiţie în valoare de 11 miliarde lei vechi. Pe scena noului aşezământ au dat măsura talentului ansamblurile folclorice locale, alcătuite din elevi, care au deschis spectacolul în care au evoluat solişti cunoscuţi, precum Constantin Dolănescu sau Graţian Bădescu. Toţi au fost răsplătiţi cu generoase aplauze de către fiii satului şi invitaţii acestora. printre oaspeţi s-au numărat prefectul Gogu Davidescu, senatorul PSD Şerban Valeca, deputatul Radu Vasilică şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Florin Tecău, politicieni pesedişti care au ţinut să fie alături de colegul Gogu Minculete. N-au lipsit nici primarii Doru Dumitru Slătineanu (Tigveni), Constantin Iatagan (Şuici) şi Nicolae Langer (Sălătrucu).
“Fără banii europeni nu făceam mare lucru…”
Aceasta este mărturisirea primarului de pe Valea Topologului, căruia nu-i place să se vaite că i-ar fi pus criza beţe-n roate. Şi asta pentru că în anii de când se află la conducerea comunei a urnit căruţa faptelor în direcţia cea bună. “Poate se puteau face mai multe lucruri, dar când credeam că putem răsufla cât de cât uşuraţi, venea o belea nouă pe capul nostru. Ultimele ploi ne-au stricat două drumuri, am intervenit să le redăm circulaţiei, dar vom avea destul de tras cu ele. O s-o scoatem cumva la capăt, căci avem mulţi oameni vrednici şi săritori printre cei 2.820 locuitori ai comunei… Azi vrem să ne bucurăm la ziua localităţii, după care ne vom sufleca mânecile şi ne vom vedea de treburile noastre, ca şi până acum”, spunea primarul Minculete cu liniştea românului pe care nimic nu-l poate abate de la rosturile lui ştiute din moşi-strămoşi.
Alunecările de teren dau mare bătaie de cap, mai ales în zona Plaiul Oii, aşezată pe o pânză freatică. Unele s-au rezolvat pe finanţări prin FRDS, altele mai au de aşteptat. Gestionarea gunoiului menajer este rezolvată prin fonduri europene, pe un proiect de asociere între comunele Tigveni, Cepari, Şuici şi Sălătrucu, fiind deja operaţional, cu dotări şi cu toate cele necesare. S-au reparat drumuri, s-au construit poduri şi pe Măsura 322 există un program integrat prin care se vor asfalta 4,4 km de drum comunal (Cepari-Cărpeniş) şi se vor dota căminele culturale din cele două sate. De asemenea, se va rezolva alimentarea cu apă şi canalizarea în Cepari-Pământeni şi Ungureni, precum şi în Urlueşti. Sediul primăriei a fost modernizat acum câţiva ani şi oferă spaţiu şi pentru biblioteca din comună şi, în plus, s-au amenajat două centre de informare turistică în Cărpeniş şi Urlueşti. Eforturile administraţiei publice locale de atragere a investitorilor au ca rezultat funcţionarea unei firme de croitorie cu 75 angajaţi, majoritatea din localitate. Şi lucrurile nu se vor opri aici, ne-a asigurat primarul Minculete, care crede în visul de a scurta drumul comunei spre Europa.
La Mulţi Ani, Cepari!
Eva ADAM
Lasă un răspuns