Luptă la baionetă pentru un post de consilier municipal PNGCD: PDL contra PSD sau Baltac vs. Jubleanu

Vă informam în ediţia precedentă că Gabriel Nastea, numit director la Salubritatea Publică Urbană trebuie să părăsească postul de consilier local la Curtea de Argeş, aflându-se în stare de incompatibilitate cu funcţia de condu-cere ocupată în prezent. După ce a tras cât a putut de timp pentru a amâna momentul plecării, supărat pe nerăbdarea fostului său candidat la postul de primar din 2008, care ocupa locul 2 pe lista candidaţilor PNGCD, a obţinut de la conducerea judeţeană susţinerea pentru altcineva. Este vorba despre ing. Gabriel Jubleanu, 41 ani, căsătorit şi având 3 copii, originar din Nucşoara, absol-vent al Facultăţii de Petrol şi Gaze, actualmente om de afaceri (foto).
Radu Chirca, secretarul Primăriei Curtea de Argeş i-a respins cererea lui Nastea de validare în locul său a lui Jubleanu, deoarece s-ar încălca legea. Prevederile în vigoare stabilesc că în caz de vacantare a postului de consilier local, indiferent din ce motive, acesta se ocupă de următorul candidat de pe lista de la alegeri, dacă respectivul n-a părăsit partidul. Gabriel Jubleanu, care a fost pe locul 5, poate ajunge consilier local numai în condiţiile în care omul de afaceri Ionel Baltac şi cei doi care îi urmează nu mai sunt membri ai PNGCD sau refuză în scris ocuparea postului de ales local.
Afacerea are şi nişte dedesubturi: la nivel judeţean s-a semnat de câtva timp un protocol de colaborare între PDL şi PNGCD; Nastea a ales să-l ignore şi pe plan local s-a înţeles cu PSD, obţinând postul de administrator unic la Salubritate; acest pact l-a transformat în inamicul PDL, care, probabil impune acum respectarea prevederilor legii în cazul înlocuirilor de consilieri locali. Şi cum Ionel Baltac are o tipografie care ar putea fi de mare folos în viitoarele campanii, a devenit favoritul democrat-liberalilor la substituirea lui Gabriel Nastea. Astfel, lupta s-a transferat din planul candidaţilor în cel al partidelor: PDL nu va pierde prilejul să strice planurile PSD şi să-i dovedească foarte clar cine este, de fapt, şeful în Curtea de Argeş…
Eva ADAM

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: