Pedeliştii promit reînfiinţarea cabinetului de expertiză pentru pensionaţii medicali – Ştefan Lăzăroiu sprijină pensionarii

Coordonatorul politic pentru zona de nord a judeţului Argeş numit de PDL a reuşit să se impună ca o prezenţă constantă în localităţile rurale în ultimele luni. De-acum se ştie că Ştefan Lăzăroiu are misiunea de a câştiga postul de deputat în Colegiul Curtea de Argeş şi de a-l înlocui pe Mircea Drăghici (PSD). Drept urmare, acesta şi-a deschis larg baierele pungii cu bani, sponsorizând hramuri de biserici şi alte acţiuni de interes local, trimiţând copiii şi pensionarii în excursii prin ţară şi încercând astfel să atragă simpatia populară. Adversarii săi spun că îşi permite, deoarece are o firmă de construcţii cu care a ieşit de sub aripa PSD, pentru a prinde contracte cu dedicaţie din partea PDL. În urbea Basarabilor însă, Ştefan Lăzăroiu se manifestă cu destulă discreţie. Şi nu este de mirare, câtă vreme scena politică locală este dominată de PSD (care are primarul şi 7 dintre 19 consilieri locali) şi PNL (viceprimar şi 6 consilieri).
Totuşi, oraşul în jurul căruia este constituit colegiul nu putea fi neglijat. În vară, Ştefan Lăzăroiu a sponsorizat cu o sumă ce se învârte în jurul sutelor de milioane lei vechi Festivalul Folcloric “Brâuleţul”, iar în toamnă o excursie a elevilor de la Şcoala “Basarab I”. În ultimul timp, la noul sediu al PDL, de pe bulevard, Ştefan Lăzăroiu a deschis un centru pentru ajutorarea celor care se pensionează, în sensul de întocmire a dosarelor şi de obţinere a aprobărilor, căci şefă la Casa Judeţeană de Pensii este soţia deputa-tului Sorin Pandele. De curând, liderul PDL Curtea de Argeş, Gheorghe Alecsei, l-a lăudat pe şeful său, Ştefan Lăzăroiu, pentru iniţiativă, afirmând că împreună depun eforturi pentru reînfiinţarea Cabinetului de Expertiză a Muncii pentru pensionaţii medical. Acesta a fost închis la mijlocul lunii septembrie şi circa 5.000 pensionari de pe văile celor 4 râuri din zonă trebuie să bată drumul până la Piteşti. Acest lucru nu s-a întâmplat însă la Câmpulung. Primul care a cerut explicaţii pe această temă a fost deputatul Mircea Drăghici. Solicitarea sa de revenire la situaţia de dinainte de 15 septembrie a rămas fără ecou. Acum Alecsei spune că împreună cu Lăzăroiu va rezolva problema, dar nu şi când. Având în vedere ceea ce se prefigurează pentru 2011, când se vor face noi reduceri de cheltuieli şi posturi bugetare, e greu de crezut că această promisiune va fi onorată, aşa că singura recomandare pentru cei interesaţi vine de la nemuritorul Caragiale: “Aveţi puţintică răbdare, onorabililor şi stimabililor…”.
Eva ADAM

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: