Sfântă liturghie arhierească la Mănăstirea Aninoasa

În duminica a 20-a după Rusalii, Înalt Prea Sfinţitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeşului şi Muscelului, împreună cu un important sobor de preoţi şi diaconi a săvârşit sfânta liturghie arhierească la Mănăstirea Aninoasa, situată în comuna cu acelaşi nume, pe valea Râului Bratia. În cuvântul de învăţătură, Înalt Prea Sfinţia Sa a amintit de darul vieţii pentru care trebuie să mulţumim lui Dumnezeu şi de mântuirea prin suferinţă.
Mănăstirea Aninoasa datează din sec. al XVII-lea, din 1677 şi este ctitoria unui boier din zonă, Tudoran Vlădescu. Un rol important în dezvoltarea acestei mănăstiri l-a avut Mitropolitul Daniil al Ungrovlahiei, care în perioada 1704-1716 a fost egumen al acestui aşezământ bisericesc.
Biserica şi chiliile impresionează astăzi prin stilul brâncovenesc, dar şi prin pictura din interior, care aparţine celebrului pictor Pârvu Mutu. După secularizare devine biserică de mir, fiind reînfiinţată ca mănăstire de maici în anul 2001 prin grija chiriarhului locului, Înalt Prea Sfinţitul Părinte Calinic.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: