Ecologizare generală cu probleme: un primar îngroapă gunoaiele, altul le lasă pe marginea drumului!

Incredibil, dar adevărat: acţiunea desfăşurată la nivel naţional la sfârşitul lunii septembrie a dovedit încă o dată (oare mai era nevoie?…) că drumul spre iad e pavat cu intenţii bune. În 25 septembrie s-au strâns gunoaiele aruncate aiurea pe câmpuri, dealuri şi albii de râuri cu ajutorul voluntarilor. Administraţiile publice locale aveau ca sarcină să transporte sacii cu mizerii la gropile de gunoi special amenajate în judeţul Argeş. Fiecare a făcut însă ce l-a tăiat capul!
La Poienarii de Argeş, pe Valea Topologului, primarul Gheorghe Boroiu a aruncat sacii într-o groapă săpată cu excavatorul. Subordonaţii săi au fost opriţi de un localnic să-i acopere total cu pământ. Acesta a anunţat Garda de Mediu şi până la urmă, primăria locală a fost amendată cu 15.000 lei (150 milioane lei vechi), bani care se vor plăti, desigur, de la bugetul local, adică din taxele şi impozitele cetăţenilor. Tot răul spre bine totuşi: mai nou, primarul Gheorghe Boroiu s-a rugat de omologul din Cepari, Guţă Minculete, să-l ia sub aripa sa în ceea ce priveşte gestionarea deşeurilor menajere, pentru că este coordonatorul unui program finanţat din fonduri europene, la care mai sunt partenere administraţiile publice locale din Tigveni, Şuici şi Sălătrucu.
O parte din sacii de gunoaie adunaţi de voluntarii de la Dr. Oetker de pe Valea Vâlsanului au fost descoperiţi la mai bine de o săptămână pe marginea DN 73C, Câmpulung – Curtea de Argeş. Primarul din Muşteşti, Mircea Păuna s-a scuzat că poate le-a scăpat angajaţilor de la TRANSARG, societate cu care are un contract pentru preluarea gunoaielor. Una peste alta, degeaba se spetesc voluntarii să adune mizeriile, dacă primarii habar n-au ce face cu ele!
Eva ADAM

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: