O carte-document zguduitoare: NU AVEM NEVOIE DE COMUNIŞTI! – Alegerile din noiembrie 1946 din fostele judeţe Argeş şi Muscel

V-am informat deja în ediţia anterioară a publicaţiei noastre despre lansarea acestui volum la sărbătoarea fiilor satului Poenărei. Autorul, prof. Ion I. Ştefan, nu găsea cuvinte pentru a-i mulţumi sponsorului, fondatorul ARGEŞULUI DE NORD, Virgil Baciu, fără de care cine ştie când această încercare a sa de a demonstra pe baza documentelor studiate frauda electorală comisă de către slugoii bolşevicilor de la Kremlin, dr. Petru Groza, Gheorghe Gheorghiu-Dej, Ana Pauker şi clica lor kominternistă pentru deturnarea cursului istoriei ţării. Reuşita a fost asigurată de trupele de ocupaţie sovietice după ce Churchill ne abandonase bunului plac al “tătucului” Stalin. Ce s-a întâmplat după furtul rezultatelor alegerilor din 1946 se ştie: la 30 decembrie 1947, regele Mihai I a fost silit să abdice, s-a proclamat republica populară, liderii partidelor istorice au fost aruncaţi în lagărele de exterminare alături de elitele naţionale şi România a intrat sub zodia ciumei roşii, de care nu scapă nici după 20 ani de la aşa-zisa revoluţie de la 22 decembrie 1989.

“Foaie verde de cicoare, votezi ochi şi iese soare!”

Aşa suna un cântec popular de după acele nenorocite alegeri. Ochiul era semnul electoral al PNŢ-Maniu, cel mai puternic partid al vremii, iar soarele, cel al comuniştilor. Cozile de topor ale lui Stalin, instruite la Moscova, au înţeles perfect mecanismul pe care “tătucul” îl recomanda pentru câştigarea alegerilor: “Nu contează câţi şi cu cine votează, ci aceia care numără voturile!” Şi chiar aşa au şi procedat: au inversat procentele obţinute de PNŢ şi PNL şi şi le-au trecut în cont ca voturi valide pentru ei, cu un cinism nemaiîntâlnit (probabil) în istorie.
“Noi sperăm să avem 55-65% din voturi, dar trebuie să luăm 90%, şi asta se va face cu ajutorul acelor posibilităţi pe care ni le conferă legea electorală şi al unei anumite tehnici”, spunea Emil Bodnăraş cu siguranţa celui care se simţea stăpân pe situaţie.
“Victoria noastră electorală a fost furată prin teroare, prin minciună şi prin falsuri încă necunoscute”, declara la 30 noiembrie 1946 liderul naţional ţărănist Iuliu Maniu, unul dintre artizanii Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918, care avea să-şi sfârşească zilele într-o puşcărie comunistă.
Iată cum suna declaraţia oficială a guvernului SUA, din 26 noiembrie 1946: “Departamentul de Stat este în posesia unor rapoarte cuprinzătoare privind derularea alegerilor din România, de la 19 noiembrie şi informaţiile arată absolut clar că, în urma falsurilor comise în registrele electorale, a felului în care s-a votat şi s-au numărat voturile, ca şi din cauza intimidării prin teroare al unui larg segment al electoratului, libera opţiune a unei mari părţi a populaţiei a fost pusă sub semnul îndoielii”.
Ion I. Ştefan a depus o muncă uriaşă de documentare prin arhive şi demonstrează frauda pas cu pas. NU AVEM NEVOIE DE COMUNIŞTI! este lozinca românilor din Domneştii Argeşului şi din celelalte localităţi din judeţ şi din Muscel, care au preferat să moară decât să se lase striviţi de bolşevicii care voiau să schimbe rânduielile ştiute din moşi-strămoşi. Domnişanul Gheorghe Şuţa este exemplul tipic, dar în carte se regăsesc destule pilde atât de omenie, cât şi de ticăloşie de-a dreptul zguduitoare. (Cu ani în urmă, părintele Hodoroagă, de la Sălătrucu povestea o întâmplare din campania electorală din 1946. La Cămin, activistul comunist Constantin Doncea a încercat să-i îndoctrineze pe oameni, îndemnându-i să voteze soarele, căci – spunea el – a venit vremea să li se dea în cap celor avuţi. La final, a întrebat un cioban bătrân ce-a înţeles. “Apăi, bă’ tovarăşe – dom’le, că nu ştiu cum să-ţi zic, eu ştiu de la taica o treabă: lumea noastră e ca bâta mea, jos unde e buceaua stau prăpădiţii şi puturoşii, sus unde-mi pun eu bărbia şed boierii, iar la mijloc, noi ăştia care ne spetim cu munca pentru ca să le fie bine la toţi. Bag seamă că acu’ s-a întors bâta cu buceaua în sus…”).
Pilda bătrânului cioban a sunat ca o prevestire mult mai explicită decât cele ale lui Nostradamus. Atunci n-a prea fost înţeles şi consecinţele s-au măsurat în sute de mii de morminte fără cruce. Ion I. Ştefan ne lansează un nou avertisment potrivit căruia istoria se poate repeta, Doamne fereşte! De aceea, cartea lui trebuie studiată, nu citită în fugă şi la final, fiecare om cu mintea la cap să se uite în jurul lui şi să vadă dacă nu cumva schimbând nişte nume, acel cântec vechi de peste 50 ani nu e valabil şi acum: “Cobori Doamne pe pământ/ Să vezi Stalin ce-a făcut:/ A făcut din cal măgar,/ Din ţigan – funcţionar!”
Roxana MOLDOVAN

Un răspuns sa “O carte-document zguduitoare: NU AVEM NEVOIE DE COMUNIŞTI! – Alegerile din noiembrie 1946 din fostele judeţe Argeş şi Muscel”

  1. Buna ziua!
    As dori sa cumpar aceasta carte….cum as putea-o achizitiona?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: