Cabinetul de Expertiză Medicală din Curtea de Argeş s-a închis – “E CURATĂ BĂTAIE DE JOC!”, ţipă 5.000 pensionaţi pe caz de boală

O decizie de-a dreptul aiuritoare a căzut ca un blestem peste capul pensionarilor care trebuie să obţină periodic avize pentru a-şi continua încasarea drepturilor. Ziua de 15 septembrie a fost ultima în care Cabinetul de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă a mai funcţionat în cadrul Policlinicii de la Spitalul Municipal din Curtea de Argeş. Anterior, Casa de Pensii îşi desfiinţase şi punctul de lucru de la primărie, astfel că la ora actuală, toţi cei care au o mică problemă ce ţine de pensii trebuie volens-nolens să ia în picioare drumul până la Piteşti.
Pensionarii, şi mai ales cei din motive medicale sunt de-a dreptul disperaţi şi n-au cuvinte de laudă pentru actualii guvernanţi, care le amărăsc viaţa cu astfel de măsuri aberante. Oamenii nu pot înţelege ce economii extraordinare puteau face Casa de pensii şi Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale cu suprimarea unui post de medic şi a unuia de asistent la cabinetul amintit din urbea Basarabilor.
Dr. Mihaela Stancu a fost luată prin surprindere de decizia aflată odată cu primirea preavizului şi nu-şi explica pe ce criterii a fost păstrat cabinetul similar de la Câmpulung Muscel. În plus, la Piteşti sunt deja 5 astfel de cabinete. De asemenea, a deplâns soarta celor 5.000 oameni ale căror dosare s-au mutat la Piteşti, atrăgând atenţia că printre aceştia se găsesc persoane cu handicap, bolnavi de cancer şi alte maladii incurabile, puşi pe drumuri la vreme de iarnă, ca să stea la cozi interminabile pentru drepturi prevăzute clar în legislaţia în vigoare. Să mai notăm că dr. Mihaela Stancu are două competenţe profesionale în domeniu, făcând parte din grupul restrâns de trei medici din ţara noastră cu asemenea pregătire. Dar şi dumneaei a fost tratată cu un cinism greu de explicat, fiind trimisă în şomaj împreună cu asistenta sa. “Lasă, dragă, că la pregătirea ta, îţi vei găsi repede de muncă!”, a consolat-o pe un ton de răutăcioasă invidie una dintre persoanele care conduc Casa de Pensii Argeş.
Deputatul Mircea Drăghici a fost singurul care a percutat, trimiţând hârtii către Casa de Pensii, prin care cerea anularea acestei decizii absurde. De asemenea, a promis să intervină pe lângă colegul său de Cameră, Sorin Pandele (PDL), a cărui soţie conduce Casa Judeţeană de Pensii. Totuşi, e greu de crezut că se mai poate întoarce mortul de la groapă. Iar dacă până acum oamenii s-au împăcat fatalist cu situaţia, e greu de crezut că revolta şi disperarea lor de azi nu se vor regăsi la voturile de mâine…
Eva ADAM

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

<span>%d</span> blogeri au apreciat: