La Mulţi Ani, ARGEŞUL!

Ansamblul Folcloric ARGEŞUL de la Casa de Cultură “George Topîrceanu” din Curtea de Argeş a sărbătorit în 23 august 40 ani de la prima ieşire pe scena internaţională. Evenimentul se petrecea la Erbach, în fosta RFG, la data de 1 martie 1970. În cele 4 decenii de existenţă, timp în care a făcut o frumoasă propagandă cântecului şi dansului popular românesc prin ţări precum Olanda, Grecia, Spania, Italia, Turcia, nu mai puţin de 430 artişti au contribuit la reuşite – spunea maestrul coregraf Constantin Anduţă. “Unii nu mai sunt printre noi, căci s-au mutat într-o lume mai bună, ca Puiu Dinu, Carol Pangrate, Ion Militaru, Maria Răducă – Dumnezeu să-i odihnească! – alţii sunt acum plecaţi să-şi câştige pâinea prin străinătate, ca Sandu Dragomir, zis şi Căluşaru’, iar o a treia categorie sunt lângă noi, aici, acum, cu prof. Mihai Tiţa, fostul director al Casei de Cultură, cu Cristian Mitrofan, actualul, cu care suntem de vreo 17 ani, cu Mioara şi Gabriela Anduţă, Carmen Puicănescu, Margareta Bădescu, Ilie Stelian, Gabi Iordache, Nicu Ioniţă, maestrul Gigi Iordăchescu şi alţii”.
Luni, 23 august, circa 20 membri ai ansamblului s-au reunit la localul unui prieten din cartierul Ivancea din Curtea de Argeş pentru a sărbători această frumoasă aniversare, prilej cu care au depănat amintiri care de care mai haioase, dar n-au ocolit nici momente mai puţin plăcute când erau chemaţi să dea cu “subsemnatul” la Securitate sau la Miliţie în timpul regimului comunist. “Pentru noi, dincolo de pasiune, era şi o posibilitate de a ieşi afară din ţară, de a vedea lumea, într-o aventură a cunoaşterii care ne era interzisă acasă. Am muncit mult, am strâns din dinţi, dar cum amintirile frumoase sunt mai multe, nu avem ce regreta!”, mărturiseau generoşi aceşti artişti minunaţi.
Roxana MOLDOVAN

5 răspunsuri sa “La Mulţi Ani, ARGEŞUL!”

  1. LA MULTI ANI ANSAMBLUL ARGESUL ! FELICITARI ORGANIZATORILOR. Ce imagine extraordinara cu d-l Tita,d-l Mitrofan & comp..

  2. La multi ani ! Ar trebui pretuiti mai mult oamenii care promoveaza cultura romaneasca,

  3. Ar trebui apreciati si dansatorii mai mult… ca pe spinarea lor se fac multe chestii…. mai putin ortodoxe…

  4. Am vazut ansamblul Argesul in 2009 in Italia,in regiunea Toscana. Erau mai multi tineri si mi-au placut foarte mult cum au dansat. Am vorbit cu ei si i-am insotit la doua spectacole. Mi-a placut coregraful un profesionist desavarsit si directorul care era foarte destept si vorbea vreo trei limbi. Felicitari tuturor .

  5. La multi ani!! Felicitare de Olanda.
    Teun de Haan

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: