Alegerile la PSD au dat gir continuităţii

Guvernul Boc s-a salvat la 8 voturi de moţiunea de cenzură, dar nu are parte de linişte. Curtea Constituţională a respins ciuntirea pensiilor. Era de aşteptat, cât timp în discuţie intrau şi cele ale magistraţilor, pe care guvernanţii le categorisise printre cele nesimţite. În disperare de cauză, s-a apelat la mărirea TVA de la 19% la 24% începând cu 1 iulie. Astfel, economia a fost condamnată la moarte, iar relansarea sa a devenit o utopie. Opoziţia politică şi-a anunţat intenţia unei noi moţiuni de cenzură. Care a fost amânată până după vacanţa parlamentară, în toamnă, căci nu exista siguranţa succesului.
Ploile abundente au provocat inundaţii în Moldova, distrugând recolte, gospodării, case, vieţi. Zeci de morţi şi mii de evacuaţi au îngroşat bilanţul dezastrului. Guvernanţii s-au mişcat greoi, preocupaţi să îngroape Legea ANI, a controlului averilor şi să-şi asigure controlul asupra Radio-Televiziunii naţionale. Premierul Emil Boc a fost huiduit şi în judeţul Galaţi. Nici Traian Băsescu n-a fost primit peste tot cu flori în zonele sinistrate. Speriat de pierderea popularităţii, a criticat guvernul pentru mărirea TVA-ului. Unii analişti politici au început să sugereze posibilitatea unei rupturi între Băsescu şi PDL. Şeful statului a dat un termen de graţie pentru restabilirea situaţiei, care expiră la 1 septembrie.
Doctrina Brejnev asigură unitatea în PSD
Destalinizarea imperiului sovietic, iniţiată de Nikita Sergheevici Hruşciov, a stârnit mare deranj printre bolşevicii de la Kremlin. Blasfemiatorul a fost alungat de la putere şi înlocuit de Leonid Ilici Brejnev, cel care garanta liderilor Uniunii Sovietice stabilitatea pe posturi. Această doctrină i-a permis să rămână în poziţia supremă de la Kremlin până la moarte.
Constantin Nicolescu este cel mai puternic om politic argeşean şi lecţiile istorice nu-i sunt străine. La recentele alegeri a dovedit că ştie să aplice Doctrina Brejnev. Astfel, la Curtea de Argeş, la repetare, primarul Nicolae Diaconu a fost reales lider al PSD, ca şi Constantin Panţurescu, investit preşedinte executiv, deşi activitatea din ultimii doi ani n-a mulţumit, dovadă pierderea a 10% din simpatia populaţiei. În conducere, pe lângă cei vechi, au apărut ca vicepreşedinţi deputatul Mircea Drăghici, fostul primar bucureştean Dan Darabont şi potentul om de afaceri Mihai Badea, şeful de la RMR.
La Piteşti, a doua zi, în 7 iulie, Nicolescu şi-a asigurat un nou mandat în fruntea PSD Argeş, fără probleme. Preşedinte executiv îi va fi primarul Tudor Pendiuc, iar printre vicepreşedinţi se regăsesc parlamentari şi apropiaţi ai liderului, precum Florea Costache. Scopul PSD Argeş este câştigarea alegerilor anticipate din 2011 (dacă vor fi) şi a celor locale şi parlamentare din 2012. Victor Ponta a dat undă verde la înţelegeri şi alianţe locale cu orice partid, dar nu şi cu PDL, desemnat drept inamicul public nr. 1.
Eva ADAM

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: