“Hai acasă Franţa!”

Aşa au scris ziarele din Hexagon: “Allez a la maison, France!” Echipa cocoşului galic s-a făcut de râs la Campionatul Mondial din Africa de Sud, exact cum s-a întâmplat la ediţia din 2002 din Japonia şi Coreea de Sud şi trebuie să se întoarcă acasă umilită, cu numai un punct şi un gol marcat în trei partide. Un egal cu Uruguayul şi înfrângeri la Mexic şi Africa de Sud i-au adus antrenorului Raymond Domenech porecla de Bulă şi echipei sale categorisirea de vuvuzelă a Mondialului. Atacantul Anelka l-a înjurat ca la uşa cortului şi a fost trimis acasă. Căpitanul echipei, Evra, a bătut un preparator fizic şi scandalul e imens la nivelul federaţiei. Laurent Blanc va avea mult de lucru pentru a restabili situaţia. În octombrie, România întâlneşte Franţa la Paris în preliminariile Campionatului European. Răzvan Lucescu nu trebuie să se culce pe ureche, căci nici naţionala noastră nu stă pe roze după trei înfrângeri în amicalele cu Israel, Ucraina şi Macedonia. Apoi, să nu uităm că orgoliul Franţei atât de lezat cere răzbunare. După 2002 şi-a revenit câştigând titlul european şi pe cel de vicecampioană mondială în Weltmeisterschaftul german din 2006. Atenţie: există un precedent!
Actuala ediţie a mondialelor este dominată de obsedantele vuvuzele şi de rezultate surprinzătoare, produse de echipe cu pretenţii precum Anglia, Germania, Coasta de Fildeş – ca să pomenim numai câteva din marile dezamăgiri. La polul opus, Argentina şi-a asigurat calificarea din grupă cu maxim de punctaj, Portugalia a zdrobit Coreea comunistă cu 7-0 şi Spania pare să-şi revină după ce a pierdut startul (0-1 cu Elveţia). Jocurile continuă şi pe măsură ce înaintează spre etapele eliminatorii, devin tot mai pasionante.
Prestaţiile arbitrilor au fost de la excelente la sub cele din Liga lui Mitică. Exemplul cel mai scandalos l-au oferit tot francezii, care au favorizat clar Brazilia cu Coasta de Fildeş. Dar nu ei sunt vinovaţi, ci aceia care i-au trimis la o asemenea competiţie, pentru că peştele de la cap se împute!
Roxana MOLDOVAN

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: