RAPSODIA PĂSTOREASCĂ, ediţia nr. 40 – Crescătorii de animale şi-au cinstit munca

Ocupaţie tradiţională în Corbi, creşterea ovinelor a fost şi rămâne un izvor de bunăstare pentru localnici. Tranziţia fără cap şi coadă, ca şi criza bezmetică nu i-a clintit din rosturile ştiute din moşi-strămoşi. De 40 ani, ei sărbătoresc ziua păstorilor în miezul primăverii. De-a lungul timpului, autorităţile locale au reuşit s-o transforme în tradiţie, merit pe care în ultimii ani nimeni nu i-l contestă primarului Mihai Ungurenuş şi celor care l-au sprijinit. Duminică, 23 mai, sute de săteni de pe văile Râului Doamnei, Vâlsanului şi nu numai au afost prezenţi la festivităţi. N-au lipsit din mijlocul oamenilor nici personalităţi ale vieţii publice, precum prefectul Gogu Davidescu, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu sau deputatul Mircea Drăghici.
La Corbi fiinţează de câtva timp o asociaţie a crescătorilor de ovine condusă de medicul veterinar Ion Săvescu. Aceasta – se pare – este una dintre cele mai tari din ţară. Aşa că n-a fost de mirare că asociaţia a sponsorizat festivităţile din ziua de Rusalii cu 200 milioane lei vechi. Mai mult, prin dr. Săvescu, cei mai vestiţi păstori din Corbi au fost onoraţi cu diplome şi premiaţi cu câte 2,5 milioane lei vechi. Acest fapt s-ar zice că nu le-a picat prea bine unora, dacă e să judecăm după modul în care medicul veterinar şi asociaţii săi au fost marginalizaţi atunci când au apărut mărimile de la judeţ! Din câte am aflat, asociaţia crescătorilor de ovine din Corbi are planuri frumoase pentru viitor, care includ îmbunătăţirea raselor, dar şi expoziţii de animale şi schimburi de experienţă între oameni ce sunt recunoscuţi drept specialişti în acest domeniu destul de pretenţios.
Viaţa, deci, merge înainte, fapt cunoscut prea bine de către păstorii care au ştiut să se bucure şi să petreacă de ziua lor, conştienţi de faptul că în curând vor urca oile la munte şi vor avea de lucru cât cuprinde. O vorbă din bătrâni spune plastic că acela care nu muncă, nu mâncă! Şi parcă nimic nu e mai drept… 
Eva ADAM

3 răspunsuri sa “RAPSODIA PĂSTOREASCĂ, ediţia nr. 40 – Crescătorii de animale şi-au cinstit munca”

  1. Domnule Primar cu terenul de fotbal ce facem ca e in paragina

  2. cred ca sunteti un primar antisport

  3. Moartea Says:

    Copilul lui Savescu Ion e retardat!CAPITANE,DU-TE DRACU!!!O SA AJUNGI PAZNIC LA OI…REPETENTULE!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

<span>%d</span> blogeri au apreciat: